$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Promoció de projectes singulars dels plans socials d'ocupació

Gestió i promoció de projectes innovadors que creen oportunitats d'ocupació i autoocupació.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Empresa, PAE i mercat de treball
Data projecte:
10.2018
Estat:
En execució
Tipus:
Finançament, Projectes
Públic:
Ajuntaments, Entitats
Temes:
Ocupació i capacitació
Finalitat:
Donar suport a l'oficina de polítiques locals d'ocupació corresponent en una actuació en què s'afavoreix una perspectiva tant metropolitana com intermunicipal en aquest àmbit per facilitar la inserció laboral de qualitat i inclusiva.

Descripció

Consisteix a impulsar projectes d'iniciativa municipal i plurimunicipal de caràcter innovador que tinguin com a objectiu facilitar la creació de noves oportunitats d'ocupació, autoocupació, inserció laboral i millora de la qualificació professional, que es poden desenvolupar en cooperació publicoprivada.

Es vol facilitar que els projectes que es presentin tinguin una perspectiva innovadora i diferenciada, i també que obrin la possibilitat d'aprofundir en la millora de competències en diferents camps temàtics, d'aplicar noves metodologies de treball i de comptar amb la implicació directa de les entitats del tercer sector i d'agents socials i econòmics.

Tipus d'iniciatives:
  • Creació d'ocupació en concertació i implicació dels agents socials, educatius i econòmics del territori.
  • Apoderament de les persones desocupades, amb processos individualitzats intensius de caràcter formatiu especialitzat, acompanyament, orientació sociolaboral i treball en pràctiques, que millorin i acreditin les seves competències professionals.
  • De caràcter temàtic sobre: desenvolupament sostenible, lluita contra el canvi climàtic, eficiència energètica, recursos naturals i culturals, economia social i solidària, economia circular i d'ocupació verda i societat del coneixement, que comportin la generació d'ocupació directa.
  • Cooperació intermunicipal amb la finalitat de desplegar iniciatives conjuntes en favor de l'ocupació i l'autoocupació.

Recursos

  • Prescripció als ajuntaments de la idoneïtat

  • Guia de projectes singulars

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">