$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Pla d'acció del sistema alimentari

Establiment d'una política que garanteixi la producció i l'accés a una alimentació saludable i assequible.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Economies locals emergents
Data projecte:
10.2018
Estat:
En execució
Tipus:
Activitats, Projectes
Públic:
Ajuntaments
Temes:
Comerç, Sistema alimentari
Finalitat:
Establir les bases per a una política alimentària que reforci la resiliència del sistema alimentari metropolità, en la seva dimensió social, econòmica i ambiental. La finalitat és garantir la producció i l'accés a una alimentació saludable i assequible, amb criteris d'equitat, conservació patrimonial i sostenibilitat ambiental. 

Descripció

L'alimentació és un dels fluxos bàsics d'una ciutat. Com es produeixen, distribueixen, transformen, comercialitzen i consumeixen els aliments, i la disponibilitat que tenen, impacta directament en el seu funcionament. Des de principis de 2015 es treballa per definir les característiques del sistema alimentari de l'àrea metropolitana de Barcelona i, en aquest marc, l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB impulsa la redacció d'un pla d'acció amb tres objectius: conèixer les accions sobre el sistema alimentari metropolità que ja estan en marxa des de diferents àrees de l'AMB; impulsar un equip de coordinació entre les diferents àrees de l'AMB per establir les bases d'una política alimentària i coordinar-la amb les accions que desenvolupen altres administracions i gestors de les diverses fases del sistema alimentari; i identificar, dialogar i fer projectes comuns amb els actors públics i privats dedicats al tema alimentari.

Amb aquesta finalitat se seguirà un pla de treball format per tres fases: diagnosi interna; debat i definició d'objectius i eixos estratègics compartits, i redacció del Pla d'acció del sistema alimentari metropolità. La primera buscarà consensuar el diagnòstic com a base per acordar els eixos i les principals mesures d'actuació, mentre que la segona ha d'aportar una proposta consensuada d'objectius generals i específics i d'eixos d'intervenció que agrupin les accions que ja es desenvolupen i una primera llista de possibles projectes de futur. La tercera serà la redacció del pla, que ha de proposar un mecanisme de treball transversal per impulsar i coordinar la política alimentària de l'AMB i un model d'interacció amb les parts interessades.

Per a l'impuls a la redacció del pla, l'Agència desenvoluparà programes específics emmarcats en l'estratègia metropolitana i destinats al foment de la producció agroforestal metropolitana, el consum de proximitat i la competitivitat del sector agroalimentari del territori.

Recursos

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">