$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Plataforma de recursos d'economia circular

Plataforma web per promoure estratègies d'economia circular entre el teixit industrial.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Economies locals emergents
Data projecte:
10.2018
Estat:
En execució
Tipus:
Dades i tendències, Projectes, Serveis sobre el mapa
Públic:
Ajuntaments, Ciutadania, Empreses, Entitats
Temes:
Economia verda i circular, Innovació, PAE i indústria
Finalitat:
Facilitar i impulsar el desenvolupament de projectes d'economia circular entre els municipis metropolitans mitjançant una eina que concentri informació i recursos sobre projectes i experiències d'èxit. 

Descripció

Plataforma de recursos d'economia circular en format web que recull informació sobre professionals i bones pràctiques orientades a la promoció d'aquestes estratègies en el teixit industrial metropolità.

La plataforma forma part del programa d'impuls a l'economia verda per promoure aquestes estratègies entre el teixit industrial metropolità i es planteja com una font de consulta pràctica tant per a tècnics i responsables de projectes d'economia circular en marxa als municipis com per a empreses interessades a posar en marxa estratègies d'aquest tipus. És una bona oportunitat perquè els experts es donin a conèixer i per a mostrar al públic les iniciatives en marxa, els recursos disponibles i el potencial de l'economia circular al territori metropolità.

La plataforma inclou informació sobre tres grans camps: una base de dades d'experts en diversos temes, la recopilació de bones pràctiques i documentació de referència. Pel que fa a les bones pràctiques, es recopilen projectes locals i exemples empresarials que implementin l'economia circular per donar a conèixer el que s'està fent i que serveixin com a font d'inspiració per a noves iniciatives. En funció de la naturalesa del projecte, s'organitzen en projectes territorials (projectes en què participen diverses empreses d'un municipi, polígon industrial, etc.) i exemples empresarials (casos concrets d'aplicació d'economia circular o simbiosi industrial en la col·laboració entre empreses).

La documentació de referència conté informació addicional que pot servir d'ajuda o ser d'interès per als usuaris o visitants de la plataforma. S'hi poden trobar des de fonts d'informació de referència internacional fins a altres bases de dades de projectes que ja s'estan implementant aquí i a fora, a més d'un recull de llibres i vídeos sobre els conceptes de simbiosi industrial i economia circular

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya dins dels Programes de suport al desenvolupament local:

Entitats

Recursos

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">