$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Xarxa de centres d'innovació

Creació d'espais d'innovació o fablabs per compartir bones pràctiques i cercar la cooperació.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Innovació i tecnologia
Data projecte:
01.01.19
Estat:
En execució
Tipus:
Acompanyament, Finançament, Formació, Notícies, Projectes
Públic:
Ajuntaments, Ciutadania, Emprenedors, Empreses, Entitats, Inversors
Temes:
Emprenedoria i empresa, Innovació, Ocupació i capacitació
Finalitat:

Promoure la connexió entre centres d'innovació o fablabs per afavorir la creativitat i l'intercanvi de projectes d'innovació en l'àmbit empresarial.

Descripció

El projecte estableix una xarxa de centres d'innovació especialitzats i de referència de l'àrea metropolitana que treballen al voltant de l'economia circular i col·laborativa, la innovació tecnològica i social, la manufactura intel·ligent, les dades obertes i la digitalització. Es vol que aquesta xarxa formada per un teixit d'espais d'innovació o fablabs esdevingui un punt de suport tecnològic per a municipis, ciutadans i empreses.

L'àrea metropolitana de Barcelona ja compta amb un destacat teixit enfocat a la innovació, però aquesta xarxa de centres va dirigida més aviat a les petites i mitjanes empreses de tots els altres sectors que consideren que cal innovar però no saben com fer-ho. Per això s'ha pensat com una plataforma metropolitana d'intercanvi de bones pràctiques d'innovació en el camp de la promoció econòmica i, per construir-la, es compta amb la participació d'universitats, centres d'excel·lència, empreses, municipis metropolitans i agents econòmics i socials.

La xarxa ha de servir per posar en comú els diversos projectes que es duen a terme al territori de l'àrea metropolitana de Barcelona, donar suport a les empreses perquè puguin fer el canvi tecnològic necessari i buscar sinergies de cooperació i col·laboració amb l'objectiu d'ajudar a la reactivació econòmica del territori. Tampoc oblida l'aspecte financer i per això es presenta com una eina que ajudarà les empreses a donar una dimensió financera realista als seus projectes. 

Recursos

  • Plataforma InnoAMB

    Servei

  • Plataforma Hub Talent

    Cercador d'innovació

  • Mapa de la xarxa de centres d'innovació

    Visor

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">