- Tema:
- Economía circular
- Tipo:
-
Empreses
- Categoría:
- Economia circular
- Subcategoría:
- Bones pràctiques
- Teléfono:
- Correo electrónico:
- Web:
- Redes sociales:
Pesa i Pensa
Descripción
Títol de l'acció: Pesa i Pensa
Localització: Més de 20 municipis a província Barcelona
Tipus de col·laboració: Sensibilització sobre el malbaratament alimentari, el reaprofitament d'aliments per a entitats socials i la generació de compost amb els residus orgànics del menjador escolar per aprofitar a l'hort de l'escola
Estat: En implementació
Resum: Pesa i Pensa és un projecte educatiu que pretén sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari als menjadors escolars per recuperar el valor dels aliments i canviar la mirada dels infants perquè esdevinguin els consumidors responsables del futur. El projecte, desenvolupat per Zenquiu Lab per a Campos Estela, es duu a terme durant el temps del migdia sota la coordinació dels educadors/es del menjador i permet fer corresponsables els nens i les nenes de decisions com si cal repetir un plat sencer o bé agafar més pa o més fruita. El mètode Pesa i Pensa es concreta en 6 passos, que desenvolupen els infants amb coordinació de l'equip monitors del menjador escolar:
1) Separar en tres recipients (orgànic immenjable, orgànic menjable, aigua).
2) Pesar diàriament, de manera sistemàtica i exacta.
3) Registrar dades a través d'una aplicació web: àpats servits, nombre d'usuaris al menjador, residus generats, àpats reaprofitats.
4) Pensar: analitzar dades en relació amb residu generat.
5) Proposar: fixar els objectius que s'han d'assolir amb els infants i els equips de monitors/cuina.
6) Donar valor als aliments a través de:
· Reaprofitament segur dels aliments mitjançant iniciatives d'entitats socials i administracions.
· Generació de compost amb restes orgàniques del menjador per als horts escolars i de proximitat.
Objectius i reptes:
- Sensibilització de generacions futures per adquirir uns bons hàbits de consum d'aliments.
- Reducció del malbaratament d'aliments al menjador escolar i en l'àmbit dels centres educatius.
- Aprofitament alimentari dels menús en bones condicions de seguretat alimentària a través d'iniciatives amb entitats socials i administracions.
- Millora de les competències d'alumnes usuaris del menjador.
Descripció i solució: Projecte de sensibilització i reducció del malbaratament alimentari al menjador escolar
Resultats: 70% de reducció en malbaratament alimentari de mitjana a escoles que fa 4 anys van implantar el projecte
Contacte: Maite Molina Barbastro
Localització: Més de 20 municipis a província Barcelona
Tipus de col·laboració: Sensibilització sobre el malbaratament alimentari, el reaprofitament d'aliments per a entitats socials i la generació de compost amb els residus orgànics del menjador escolar per aprofitar a l'hort de l'escola
Estat: En implementació
Resum: Pesa i Pensa és un projecte educatiu que pretén sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari als menjadors escolars per recuperar el valor dels aliments i canviar la mirada dels infants perquè esdevinguin els consumidors responsables del futur. El projecte, desenvolupat per Zenquiu Lab per a Campos Estela, es duu a terme durant el temps del migdia sota la coordinació dels educadors/es del menjador i permet fer corresponsables els nens i les nenes de decisions com si cal repetir un plat sencer o bé agafar més pa o més fruita. El mètode Pesa i Pensa es concreta en 6 passos, que desenvolupen els infants amb coordinació de l'equip monitors del menjador escolar:
1) Separar en tres recipients (orgànic immenjable, orgànic menjable, aigua).
2) Pesar diàriament, de manera sistemàtica i exacta.
3) Registrar dades a través d'una aplicació web: àpats servits, nombre d'usuaris al menjador, residus generats, àpats reaprofitats.
4) Pensar: analitzar dades en relació amb residu generat.
5) Proposar: fixar els objectius que s'han d'assolir amb els infants i els equips de monitors/cuina.
6) Donar valor als aliments a través de:
· Reaprofitament segur dels aliments mitjançant iniciatives d'entitats socials i administracions.
· Generació de compost amb restes orgàniques del menjador per als horts escolars i de proximitat.
Objectius i reptes:
- Sensibilització de generacions futures per adquirir uns bons hàbits de consum d'aliments.
- Reducció del malbaratament d'aliments al menjador escolar i en l'àmbit dels centres educatius.
- Aprofitament alimentari dels menús en bones condicions de seguretat alimentària a través d'iniciatives amb entitats socials i administracions.
- Millora de les competències d'alumnes usuaris del menjador.
Descripció i solució: Projecte de sensibilització i reducció del malbaratament alimentari al menjador escolar
Resultats: 70% de reducció en malbaratament alimentari de mitjana a escoles que fa 4 anys van implantar el projecte
Contacte: Maite Molina Barbastro
Dónde
-
Campos Estela Camí de la Creu, 14, 08172, Sant Cugat del Vallès