Mapes d'indicadors socioeconòmics

Noticia 23.09.20

La nova eina sintetitza el coneixement socioeconòmic metropolità

Durant la darrera edició del Bizbarcelona, l'Agència de Desenvolupament Econòmic i l'Oficina de Polítiques Socials de l'AMB han presentat els mapes metropolitans d'indicadors socioeconòmics, que volen sintetitzar el coneixement metropolità en l'àmbit de les polítiques socials i el desenvolupament econòmic metropolità i visualitzar-lo de manera simple, ràpida i entenedora.

Es tracta d'una eina que donarà suport a la tasca diària dels equips de promoció econòmica, ja que els dotarà d'un coneixement elaborat i precís que facilitarà que implementin polítiques d'ocupació i desenvolupament empresarial en el territori metropolità.

Ús de la intel·ligència artificial

L'eina mostra les informacions i les dades socioeconòmiques metropolitanes més rellevants a través de mapes de geolocalització i informes gràfics. Està composta per dues aplicacions: el mapa ocupacional, dedicat a l'àmbit del mercat de treball i la formació ocupacional, i la plataforma d'indicadors empresarials, que mostra la informació de l'evolució empresarial i dels ERTO.

Un equip tècnic de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i l'Oficina de Polítiques Socials de l'AMB va exposar les motivacions, els objectius i el funcionament d'aquesta nova eina metropolitana de visualització de dades que utilitza tècniques d'intel·ligència artificial (IA) per explotar-les, com ara aglutinar i relacionar informació de fonts diverses de manera periòdica i automatitzada, permet la comparació interactiva entre àmbits territorials i disposa d'un repositori de recursos en l'àmbit de l'ocupació.

Tot i que el procés de disseny de l'eina es va iniciar abans de l'esclat de la COVID-19, la seva posada en marxa en aquests moments ha estat especialment oportuna, atès ara una de les principals prioritats de tots els municipis és la reactivació socioeconòmica local. Els mapes d'indicadors socioeconòmics serien una eina útil per prendre decisions de caràcter social i/o econòmic.
IMG

On

  • Fira de Barcelona Barcelona

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">