Digitalització, ocupació i dones

New 22.03.23

Es presenta l’estudi sobre digitalització i ocupació amb perspectiva de gènere

El dimarts dia 21 de març s'ha celebrat la jornada “La transformació digital i l’ocupació de les dones”. Es tracta de la trobada anual de l'Observatori Metropolità de Gènere (OMG), que enguany ha emmarcat aquesta jornada en els actes del 8 de març, Dia de la Dona, i en el monogràfic elaborat per l’OMG l’any 2022 que analitza la relació entre digitalització, ocupació i dones.

L’objectiu de la jornada ha estat reflexionar sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere que es generen en la transformació digital del mercat de treball. 

La jornada ha comptat amb tres blocs diferenciats i complementaris. En primer lloc, la presentació de l’informe “Dones tecnòlogues a Espanya”, a càrrec de Thais Ruiz de Alda, investigadora de Digital Fems.

A continuació, Lucía López, responsable de l’Observatori, ha presentat el monogràfic 2022 de l’OMG, “Estudi de digitalització i ocupació amb perspectiva de gènere".

Per acabar, hi ha hagut una taula d'experiències municipals amb exemples de polítiques implementades per les administracions per tal de reduir les bretxes digitals presents a la nostra societat:

  • FemPowerUp, de Sant Feliu de Llobregat. 
  • +Dones3: Ciència, talent i tecnologia, d'Esplugues de Llobregat. PRFCCBLL
  • Dones Futur, de Santa Coloma de Gramenet.  

La jornada ha comptat amb l'assistència de gairebé 60 persones, majoritàriament personal tècnic que treballa a l’àrea metropolitana en els àmbits de mercat de treball, ocupació, igualtat i desenvolupament econòmic i emprenedoria.

IMG

On

  • Citilab Cornellà de Llobregat

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">