Cooperativa MANS: un nou envàs agroalimentari que redueix el plàstic en un 99%

Envàs actual
Tema:
Economia circular
Sector:
Eco-disseny / eco-innovació
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Xarxes socials:

Descripció

Títol de l'acció: Cooperativa MANS: un nou envàs agroalimentari que redueix el plàstic en un 99%.

Estat: En funcionament.

Resum: Bon Preu i la Cooperativa Social MANS, impulsada per la Fundació Catalunya La Pedrera, treballen amb el compromís de reduir el seu impacte ambiental en tots els àmbits de la producció i distribució dels seus productes ecològics. Fruit d'aquest compromís s'ha dissenyat un nou envàs que redueix el plàstic en un 99%. És el primer envàs més sostenible per a la comercialització de fruita i verdura ecològica als supermercats Bonpreu i Esclat. El disseny del nou envàs de productes ecològics de Bonpreu i Esclat ha estat conceptualitzat per la Cooperativa social MANS amb la col·laboració d'empreses del territori. Amb aquesta nova iniciativa Bon Preu i MANS es posen al capdavant del moviment zero waste del sector d'alimentació ecològica del país. Amb la voluntat de continuar avançant en aquest camí per a fer cada cop més sostenibles els envasos i embalatges dels seus productes.

Objectius / reptes: Reducció de l'envàs en el plàstic en un 100%.

Descripció / solució: Fruit d'aquest compromís s'ha dissenyat un nou envàs que redueix el plàstic en un 99%

Resultats:
El nou envàs de MANS i Bon Preu és més respectuós amb el medi ambient en una doble vessant:
La primera perquè utilitza majoritàriament materials biodegradables: La safata és de cartró amb certificació FSC, compostable, i biodegradable. La malla té com a principal material el cotó.
La segona perquè utilitza molt poca quantitat de material, un total de 16 grams, dels quals 15 grams corresponen a la safata i 1 gram a la malla. Tot plegat fa que el nou envàs de Bonpreu i Esclat i MANS sigui un gran pas endavant per a la reducció de residus i de plàstics en la comercialització de fruites i verdures ecològiques als supermercats. El nou embalatge representarà una reducció de 4,5 tn de plàstic a l'any als supermercats Bonpreu i Esclat.

Contacte: Jordi Balari

On

  • Carretera de Torrelles, 38, 08620, Sant Vicenç dels Horts

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir