$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Observatori del mercat de treball metropolità

Seguiment i avaluació de mesures per a la creació d'ocupació amb informació periòdica d'indicadors.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Empresa, PAE i mercat de treball
Data projecte:
10.2018
Estat:
En execució
Tipus:
Dades i tendències, Estudis i publicacions, Projectes
Públic:
Ajuntaments, Ciutadania
Temes:
Emprenedoria i empresa, Ocupació i capacitació, Tendències econòmiques
Finalitat:
Explotar dades sobre l'evolució del mercat de treball metropolità, donar visibilitat als projectes que fomentin l'ocupació de qualitat i sostenible en aquest territori, i facilitar pautes als municipis de l'AMB per aconseguir millores en el mercat de treball.

Descripció

L'Observatori té com a missió l'elaboració d'informació periòdica amb indicadors sobre el mercat de treball dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona en cooperació amb els diferents observatoris d'àmbit metropolità, de l'Oficina de Polítiques Socials i de les diferents àrees de l'AMB que hi tinguin relació. Col·labora en el desenvolupament de dades metropolitanes sobre el mercat de treball amb els diferents agents implicats i difon els resultats en format obert. Treballa de manera concertada amb l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i la Fundació BCN Formació Professional, entre d'altres.

Els informes Flaix són una mostra resumida de les dades obtingudes pels observatoris, on es destaquen les dades de l'evolució del mercat de treball. Els principals indicadors són: creixement del mercat, afiliació a la Seguretat Social (règim general i autònoms), evolució del nombre de treballadors, afiliació per grups d'activitat econòmica i nombre de contractes registrats (en funció de la durada del contracte). Els indicadors també inclouen les dades relatives a l'atur registrat (per sexe, edat, nacionalitat, sector d'activitat i nivell d'estudis, i beneficiaris de prestacions per desocupació). Les dades poden obtenir-se per al conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona i per municipis.

Està en projecte la creació d'un web específic sobre el mercat de treball. Actualment les dades es poden consultar al lloc web de l'AMB, que ofereix dades estadístiques.

També es pot consultar un informe de tendències, el TROP, que s'elabora periòdicament i conté un conjunt de recursos de suport per a l'estudi i l'anàlisi estratègica de tendències, reptes, oportunitats i posicionament (TROP) de l'economia per a l'impuls del desenvolupament econòmic metropolità.

Recursos

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">