Tallers de creativitat del MetròpolisFPLab

Notícia 29.02.24

Prop de 1.500 estudinats d’FP participen en aquests tallers de la 6a edició del programa

Aquest febrer han arrencat els tallers de creativitat de la primera fase de la 6a edició del MetròpolisFPLab, un programa que connecta el talent de l’FP amb les empreses de la metròpolis. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’AMB amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional.

En aquesta nova edició, hi participen 13 empreses del territori, que formulen 13 reptes empresarials en entorns professionals i sectors ben diversos de l’economia de la metròpolis, i prop de 1.500 estudiants d’una cinquantena de centres de formació professional.

Els tallers de creativitat han tingut lloc al Citilab de Cornellà de Llobregat i al Centre Cultural Bellvitge Gornal de l’Hospitalet de Llobregat.

Entre febrer i març també es faran visites de treball a les empreses que participen en aquesta edició. Així, els estudiants poden conèixer de prop com funcionen i poden plantejar millors solucions als reptes proposats.

La final de MetròpolisFPLab es durà a terme els dies 30 i 31 de maig. Els guanyadors rebran una beca finançada per l’AMB per desenvolupar la seva proposta en les empreses i institucions respectives. L’entrega de premis tindrà lloc el 6 de juny.

 

Reptes de la 6a edició

  1. Institut de Ciències del Mar (ICM). En comunitats costaneres, com podem reduir l’impacte ambiental i regenerar la línia de la costa, l’ecosistema litoral i l’ecosistema del mar?
  2. Aigües de Barcelona. Com podem integrar i adaptar diferents espais i edificis de la nostra ciutat com a futurs refugis climàtics a l’abast de la ciutadania?
  3. Meseostetic. Com podem dissenyar i crear un sistema per rebre, avaluar i seleccionar propostes de millora per part dels operaris o tècnics de producció?
  4. Marina Barcelona 92 - MB92. Com podríem donar una segona vida als pèl·lets de plàstic provinents del reciclatge dels plàstics que fem servir a la drassana?
  5. Grup Ametller Origen. Com podem dissenyar un sistema de reg hidropònic, intel·ligent que ens permeti ser més eficients?
  6. GPA INNOVA. Com podem millorar la capacitat de recollida de sòlids flotants i hidrocarburs d'un robot marí de superfície?
  7. Hospital Clínic. Què podríem fer per conscienciar sobre l’obesitat infantil i juvenil i disminuir els problemes de salut que genera?
  8. Port de Barcelona. Com podem donar a conèixer, a través del material gràfic, la cadena logística del Port de Barcelona?
  9. Universal Robots. Com podem aprofitar l’ús de la robòtica i la intel·ligència artificial per ajudar les persones grans amb dependència i mobilitat reduïda?
  10. Resol. Com podem crear i dissenyar una nova tipologia de mobilitat d’ús exterior utilitzant plàstic reciclat?
  11. Circuit de Barcelona-Catalunya. Com podem crear una eina informativa que gestioni les avaries i incidències que fan referència al manteniment de les instal·lacions del Circuit?
  12. Consorci de la Zona Franca - CZF. Com podem posicionar el polígon de la Zona Franca com una zona de treball amigable, fàcil i accessible per a tothom?
  13. Consorci de residus del Maresme. Com podem separar i reciclar els residus tèxtils que majoritàriament llencem als residus barrejats?
IMG

On

  • Citilab Cornellà de Llobregat

  • Centre Cultural Bellvitge-Gornal L'Hospitalet de Llobregat

Galeria d'imatges

Projectes relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">