Subvencions per a l'alimentació sostenible

Notícia 27.12.23

S'obre la segona convocatòria per als municipis metropolitans

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha impulsat la 2a convocatòria de subvencions adreçada als municipis metropolitans per al foment d’activitats econòmiques vinculades amb l’alimentació sostenible. 

Aquesta convocatòria compta amb una dotació pressupostària de 200.000 euros i té com a objectiu el reforç del sistema alimentari metropolità a través de les polítiques alimentàries municipals. Com a novetat, s’incrementa fins a 75.000 euros la subvenció màxima per a projectes d’un únic municipi, si bé es continua promovent la presentació de sol·licituds conjuntes entre els diferents municipis.

Els municipis metropolitans poden presentar els seus projectes fins al pròxim 22 de febrer del 2024 a través d'aquest enllaç.

Els objectius que persegueixen les subvencions són:

  1. Impulsar les polítiques alimentàries municipals per aconseguir un sistema alimentari metropolità més sostenible, equitatiu i resilient.
  2. Afavorir les activitats locals de producció, distribució, transformació i consum de productes agroalimentaris de proximitat, sostenibles o agroecològics, així com les activitats de reaprofitament, economia circular i reducció del malbaratament alimentari.
  3. Promoure la venda directa, els circuits curts de comercialització, la creació de noves infraestructures, la incorporació de nous professionals, la recuperació de terres en desús i noves iniciatives que afavoreixin el sector agroalimentari sostenible.

En la primera convocatòria es van subvencionar els projectes de nou municipis metropolitans que treballen diferents aspectes del sistema alimentari: la creació de noves empreses agroalimentàries, la recuperació de terres i infraestructures de producció, el foment del comerç agroalimentari i les accions de sensibilització en hàbits d’alimentació saludables.

L’AMB ha situat l’alimentació sostenible com un element clau per garantir la resiliència de les ciutats metropolitanes i s’ha proposat conscienciar la ciutadania sobre la importància d'una dieta equilibrada, saludable i sostenible, que a més sigui econòmicament accessible per a tothom.
 

IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">