SESAME, agricultura urbana

Notícia 18.05.22

Una jornada de divulgació presenta aquest projecte europeu

El dia 10 de maig es va celebrar la jornada de divulgació del projecte europeu SESAME, amb la presentació del projecte i ponències de diferents experts vinculats a l'agricultura urbana i periurbana.

La jornada va tenir lloc al centre d'educació ambiental de Can Coll, a Collserola, i va comptar amb l'assistència de 40 persones de diferents administracions, centres de recerca, centres educatius i entitats relacionades amb l'activitat agrícola. Les ponències van compartir dades interessants, reflexions i projectes al voltant de l'agricultura urbana i periurbana.

Formacions innovadores

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, en col·laboració amb l'Escola Agrària d'Amposta i Eduscopi, ha treballat per potenciar els projectes agrícoles i d'emprenedoria en agricultura urbana mitjançant el desenvolupament de formacions innovadores, en concret les càpsules formatives «Reptes i oportunitats de l'agricultura metropolitana».

L'Escola Agrària d'Amposta també ha desenvolupat part del projecte, mitjançant la creació d'un mòdul formatiu en emprenedoria d'agricultura metropolitana dins la seva oferta formativa, que ha estat testat per l'alumnat i homologat per les autoritats educatives de la Generalitat.

Els dies 24 i 25 de maig se celebrarà la jornada de clausura del projecte a Niça, on els diferents agents compartiran i reflexionaran sobre els resultats obtinguts i els reptes que queden per endavant. 

Materials i experiències presentats:

Formació SESAME sobre agricultura urbana i periurbana
Pla d'acció per a l'alimentació sostenible de l'AMB
Espai test agrari de Sant Vicenç dels Horts
Masia de Can Puig
Horts socials d'Amposta
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">