Premis a la Innovació 2023

Notícia 30.03.23

ColorSensing, Stockagile i Theker Robotics empreses guanyadores d'aquesta edició

L'Auditori de Cornellà de Llobregat ha estat testimoni del lliurament de la segona edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Cornellà a través del Centre d'Empreses Procornellà i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que també compta amb el suport de Telefónica, Pimec, Aeball i Innobaix. Els guardons premien amb 6.000 € cadascuna de les empreses emergents (start-ups) escollides com les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en les tres categories existents.

Categoria Dones: ColorSensing és la guanyadora. Aquesta empresa té com a objectiu ajudar els fabricants i distribuïdors d'aliments envasats a detectar i reduir el rebuig alimentari.

Categoria Comerç i Turisme: Stockagile és la guanyadora. Aquesta empresa comercialitza una eina per controlar l'estoc de productes que ajuda el petit comerç a concentrar en una plataforma les gestions de venda en línia i presencials.

Categoria Indústria 4.0: Theker Robotics és la guanyadora. Aquesta empresa d'R+D+I en robòtica, intel·ligència artificial (IA) i visió per ordinador, ha creat una  tecnologia de microsoldadura i de soldadura electrònica que canvia el paradigma de fabricació de productes de la indústria electrònica i de semiconductors.

L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb l'assistència de representants institucionals dels ens participants i de la periodista i subdirectora del programa de ràdio de la Cadena Ser A vivir que son dos días, Lourdes Lancho, en qualitat de presentadora.

Reconeixement per a tots els finalistes
L'acte d'avui ha posat el punt final a un procés de selecció que va iniciar-se a principis de gener amb la voluntat de reconèixer i premiar les millors empreses emergents creades entre l'1 de gener del 2018 i el 31 de desembre del 2022, amb domicili en qualsevol dels municipis de l'entorn metropolità.

Inicialment s'hi van inscriure 174 empreses, de les quals 90 complien tots els requisits de les bases. Finalment, en l'acte d'avui hi han participat 9 empreses com a finalistes, entre les quals les premiades han estat ColorSensing, Stockagile i Theker. La resta de finalistes també han rebut un reconeixement, ja que ha estat realment difícil triar un guanyador per l'alt nivell que han demostrat les empreses.

Premi als ajuntaments i guardó especial de Telefónica
A més dels 18.000 € repartits i del reconeixement que han rebut tots els participants, l'AMB també ha volgut destacar la feina que fan els ajuntaments per donar suport a noves iniciatives tecnològiques i innovadores. En aquest cas, ha fet entrega d'una distinció als ajuntaments de Barcelona, Esplugues de Llobregat i Sant Cugat del Vallès, perquè són els municipis on tenen domicili les 9 empreses finalistes.

Destaca també el premi en espècie atorgat per Telefónica, el Fast Track Wayra ‘Tour VIP', consistent en la realització d'una micropresentació (pitch) al hub d'innovació Wayra i un recorregut VIP per les seves instal·lacions Innovacion Center a Barcelona amb l'equip de negoci de Telefónica.

Aquest guardó ha estat per a Fregata Space, una empresa que ha creat una plataforma basada en aprenentatge automàtic (machine learning), que analitza les dades de les constel·lacions de satèl·lits de tot el món per cobrir i monitoritzar en temps real la contaminació de l'aigua, la terra i l'aire del planeta. Ha fet entrega del guardó el gestor d'Innovació Digital de Telefónica, Miguel Ángel Fernández Ros. 

On

  • Auditori, Cornellà de Llobregat

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">