L’Agència Metropolitana a l’SCEWC

Notícia 15.11.23

Presentació de projectes i col·laboració amb empreses

L’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic ha participat a l'Smart City Expo World Congress 2023 des de l’estand de l’AMB.

L’Agència hi ha presentat dos projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents. D’una banda, l’InfoPAE, el visor de polígons i àrees d'activitat econòmica del territori metropolità, creat en concertació amb els ajuntaments i amb la coordinació entre administracions. Aquest visor concentra tota la informació actualitzada dels polígons: activitats econòmiques, mobilitat, connectivitat, oportunitats de localització, sostenibilitat, serveis i equipaments, entre altres continguts. El visor també permet descarregar dades en diferents formats per a poder-hi treballar i comparar dos àmbits territorials. 

I d’altra banda, el Pacte Metropolità pel Dret al Temps, una iniciativa que impulsa la conciliació i la corresponsabilitat per avançar cap a una societat més saludable, amb més qualitat de vida, cohesionada i sostenible. Té l’objectiu de promoure polítiques orientades a millorar l'ús del temps de la ciutadania en els àmbits de la igualtat, el teixit productiu, el comerç, el consum, l'educació, l'esport, la gestió del lleure, la cultura i l'associacionisme, la mobilitat i la via pública i l'atenció i la participació ciutadana.

Empreses coexpositores

A més hi ha hagut sis empreses coexpositores que han participat a l’SCEWC des de l’estand de l’AMB.

  • ADTEL. Transforma estructures i organitzacions amb tecnologies intel·ligents des del 1993. Combina el desenvolupament de productes específics i la integració de sistemes tecnològics, aportant una cartera integral de serveis de comunicacions, audiovisuals i de seguretat en diferents sectors.
  • AEMES Smart és un punt de trobada per a empreses que ofereixen productes i serveis relacionats amb mobilitat sostenible i medi ambient. Integra més de 180 empreses, entre les quals grans empreses, pimes i empreses emergents, així com centres de tecnologia. Incorpora agents com ara centres logístics, ports i aeroports, i també administracions.
  • DNota. Control de la qualitat de l'aire. Ofereix productes enfocats al control i mesura de la qualitat de l'aire i al seguiment de les condicions ambientals. Mitjançant sensors IoT i tecnologia smart city, cartografia i mesura la contaminació de l'aire en qualsevol tipus d'entorn, com zones urbanes o rurals, llocs com hospitals o escoles i tot tipus d'indústries.
  • Innobaix. Associació sense ànim de lucre que treballa per la transformació de l’economia. Promou els valors i les actituds relacionades amb la cultura de la innovació, el coneixement, el foment de l’emprenedoria i la formació professionalitzadora.
  • Iquadrat. Xarxes intel·ligents i solucions de monitorització. Plataformes de 5G privat. Entorns d’experimentació per a xarxes d'IA verticals. Gestió Mobile Edge i Core Cloud. Solucions de xarxa intel·ligent, gestió de càrrega de vehicles elèctrics, ciberseguretat i solucions IoT.
  • Maxtel. Foment d'entorns de vida sostenibles. Les bicicletes es troben en una estació de rentat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, minimitzant el consum d'aigua, alhora que promou l'ús de la bicicleta en la vida quotidiana.

La selecció de les empreses coexpositores s’ha fet conjuntament amb Acció i Barcelona Activa.

IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">