IV Taula d'Economia Circular

Notícia 28.01.20

L'AMB treballa per fer de la metròpolis de Barcelona un referent en economia circular

El dimecres 22 de gener es va celebrar la quarta taula de l'economia circular de l'AMB sota el títol "Cap a una metròpolis circular", on els participants van debatre les diferents iniciatives en economia circular dels municipis metropolitans i d'altres administracions públiques.

Impulsada per l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, a la trobada es va informar sobre el comitè de preparació del Circular Economy Hotspot Catalunya 2020, dels ajuts i serveis d'ACCIÓ en aquest àmbit i com s'està desenvolupant el programa d'impuls d'economia verda i circular de l'AMB.

El Hotspot, que se celebrarà a Catalunya entre el 16 i el 19 de novembre de 2202, és l'esdeveniment europeu de l'any en economia circular que hi atraurà experts d'Europa i de tot el món. L'Agència, a més d'impulsar projectes metropolitans d'economia circular, s'està coordinant amb altres administracions per posicionar Catalunya com a punt de referència en economia circular, donant a conèixer tant les estratègies i iniciatives tractores i projectes R+I, com ara, els casos d'èxit d'empreses i de col·laboracions público-privades. Per aquesta raó, s'ha fet un call conjunt de diferents administracions -entre elles l'AMB-  per incentivar la participació del sector al Circular Economy Hotspot Catalonia 2020.

També durant la jornada, ACCIÓ va presentar tots els ajuts que té en l'àmbit de l'economia circular, des de la sensibilització i orientació, fins a la internacionalització.

Finalment, es va fer seguiment del projecte d'Impuls d'Economia Verda i Circular de l'AMB. Actualment hi ha 18 municipis fent ús d'aquest servei, 4 amb les anàlisis del seu ecosistema industrial i 14 fent ús de la borsa d'hores. 

On

  • Seu de l'AMB Barcelona

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">