Economia del canvi climàtic

Notícia 22.09.21

Aproximació socioeconòmica al canvi climàtic i les polítiques urbanes

L'Agència de Desenvolupament Econòmic ha organitzat, els dies 16 i 17 de setembre, les jornades "L'Economia del canvi climàtic des de la perspectiva de les polítiques públiques urbanes".

Les jornades tenien com a objectiu generar debat i reflexió sobre l'aproximació socioeconòmica al canvi climàtic, que és la que es manifesta de manera més directa en la qualitat de vida i el desenvolupament de les ciutats.

En aquest sentit, una de les conclusions més derstacades dels debats va ser que la dimensió econòmica dels reptes del canvi climàtic s'ha de d'abordar plenament, si es desitja mitigar els seus impactes al territori metropolità

Les ponències s'adreçaven als agents públics i privats interessats a conèixer la dimensió econòmica del canvi climàtic, el seu impacte en les polítiques públiques urbanes, els principals actors en joc i les possibles actuacions que s'haurien de dur a terme per fer-li front.

Dos dies de debats i reflexions

Les jornades es van iniciar amb la presentació de la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, i del director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Hèctor Santcovsky.

El dia 16 es van contextualitzar els impactes del canvi climàtic en els entorns urbans, el seu efecte en les desigualtats urbanes i els mecanismes per valorar-los econòmicament. A la sessió hi van participar Anna Barnadas i López, secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya; Jordi Mazón Bueso, doctor i professor investigador de la UPC i 6è tinent d'alcalde de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Viladecans; Isabelle Anguelovski, doctora en Estudis Urbans i Planificació del MIT i professora investigadora de la ICREA i l'ICTA; i Richard S. Tol, professor del Departament d'Economia de la Universitat de Sussex, doctor en Economia del Canvi Climàtic de l'Institut d'Estudis Ambientals i del Departament d'Economia Espacial de la Vrije Universiteit (un dels 150 economistes més citats del món).

El dia 17, dedicat a l'anàlisi de les mesures de mitigació i adaptació del canvi climàtic, hi van intervenir Dani Palacios, cap del Servei de Platges de l'AMB, i Elena Domene, cap de l'Àrea de Sostenibilitat Urbana de l'IERMB; Mariluz Castilla, secretària general tècnica del Grup Espanyol de Creixement Verd, membre del grup assessor d'experts d'EIT Climate KIC i assessora sènior de PwC; Ignasi Puig Ventosa, doctor en Ciències Ambientals i coordinador d'ENT, Medi Ambient i Gestió, i Iñaki Gil Jáuregui, responsable de Mitigació de l'Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">