Dones emprenedores fent xarxa

Notícia 13.05.24

Jornada anual de l’Observatori Metropolità de Gènere

El passat dimecres dia 10 d’abril es va celebrar a l’auditori del Citilab de Cornellà la jornada anual de l’Observatori Metropolità de Gènere, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, amb el títol de “Dones emprenedores fent xarxa”.

La jornada va començar amb intervencions de la directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Ester Pujol Martí i del conseller de Desenvolupament econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente Benetti. Ambdós posant en valor el paper de les xarxes com a recurs de suport a l’emprenedoria en femení en particular, i a la posició de les dones al mercat de treball en general.

A continuació la conductora de la jornada, Carme Esquirol Jiménez, directora Direcció de Serveis de Polítiques Socials i Igualtat va presentar a Lucia López Fernández, responsable de l’Observatori del Consell Comarcal Baix Llobregat, que va fer una presentació de dades generals sobre emprenedoria femenina i dones empresàries de diverses fonts: Informe GEM; Cens 2021; Dades ODEE.

Tot seguit hi va haver una taula rodona moderada per Natàlia Mir Serra, directora d’Innobaix, amb Laura Llinàs i Sobrequés, coordinadora de l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE), Ariadna Belver Comín, membre de la Junta directiva de l’associació 50a50 i Marta Gimeno Robles, presidenta de l’associació dones que inspiren. Les participants a la Taula van explicar la seva experiència amb les xarxes de dones, funcionament i utilitat, motivacions per impulsar-les i unir-s’hi, punts forts i febles, orientacions i propostes per ampliar-ne l’abast i fer-les més efectives. 

La darrera taula de la jornada fou la Taula d’Experiències Municipals, moderada per Lucia López Fernández, responsable de l’Observatori del CC Baix Llobregat, amb Mònica Sempere Creus, tinenta d’alcaldia de feminismes, desenvolupament econòmic i social, que presentava el projecte de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, XARXA DONES EMPRESÀRIES BdV DONES+EMPRESA; i Fanny Martínez Pastor, Tècnica en Serveis d’Empresa i Emprenedoria de l’ajuntament de Viladecans, que va presentar el projecte WOMEN MEETUP.

La cloenda de la jornada fou a càrrec de la directora Direcció de Serveis de Polítiques Socials i Igualtat de l’AMB, Carme Esquirol Jiménez. Va agrair la participació de tothom, ponents i organitzadores per la seva dedicació, passió i compromís. També va comunicar que la propera sessió de la Taula Social Metropolitana - Igualtat serà sobre Inteligència Artificial, mercat de treball i dones, i esmentà que properament l’AMB aprovarà el Pla Metropolità de suport als ajuntaments, que previsiblement inclourà una línia d’ajuts per finançar projectes municipals de foment de la igualtat.

On

  • Citilab Cornellà de Llobregat

Galeria d'imatges

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">