Beques d'innovació social

Notícia 24.10.23

Escollides 10 iniciatives innovadores d’emprenedoria social tecnològica

L'AMB han resolt la convocatòria 2023 de beques per a iniciatives innovadores d’emprenedoria social tecnològica, adreçades a generar teixit econòmic amb capacitat d’innovació. 

Durant el període de presentació de sol·licituds es van rebre 48 projectes, el 48 % dels quals liderats per dones. Els projectes presentats abastaven temàtiques molt diverses: sostenibilitat, educació, salut o robòtica, entre d’altres, i procedien dels diversos municipis metropolitans, tot i que amb més representació de Barcelona. 

L’òrgan col·legiat de selecció va proposar atorgar ajut a 10 projectes: ARS ATHLETICS IBERIA SL, Assoc Lichen Innovación, ASSOCIACIÓ ESCLAT, DEFCON8 Enterprise S.l, ECODELIVER, S.L, Fundació HSJD, Keybotic, SL, REALITY TELLING, S.L., TEMPO FRESCO S.L i Zenit Solar Tech SL. El pressupost total dels projectes presentats sumava més de 800.000 €, i les sol·licituds de subvenció més de 600.000 €, així que no es va poder atorgar ajut a tots els projectes presentats.

Les dones lideren el 40 % dels projectes que reben ajut, tot i que des del punt de vista de l’import subvencionat, els projectes liderats per dones reben el 47 % de la dotació pressupostària de la convocatòria.

Diversos dels projectes subvencionats han participat en altres projectes de l’Agència Metropolitana: a la fira Bizbarcelona com a coexpositors i en una xerrada sobre innovació oberta, i al congrés BNEW, com a ponents en una de les taules rodones.

IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">