Consell Assessor de l'Agència Econòmica

Notícia 19.02.19

Aquest Consell recollirà iniciatives d'agents socials i actors del món econòmic, entre altres funcions

El dimarts dia 19 s'ha constituït oficialment el Consell Assessor de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic en un acte en què hi han assistit una vintena de persones procedents del teixit social i econòmic del territori metropolità.

Es tracta d'un nou òrgan que suposa un pas més per consolidar una estratègia econòmica compartida per tot el territori metropolità conjuntament amb la societat civil, en un exemple de col·laboració publicoprivada.

Les principals funcions del nou Consell Assessor seran les següents:
  • Assessorar l'Agència Metropolitana de Desenvolupament econòmic i el seu programa d'actuació.
  • Recollir iniciatives dels agents socials i altres actors del món econòmic.
  • Consensuar temes i projectes d'àmbit econòmic per adquirir una perspectiva que vagi molt més enllà de la visió de l'administració pública.
  • Promoure una reflexió sobre el futur de la indústria i l'ocupació metropolitanes
Aquesta jornada ha comptat amb les intervencions de Jaume Collboni, vicepresident de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Héctor Santcovsky, director d'aquesta àrea, i Xavier Casas, director de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic.

En primer lloc, Jaume Collboni ha afirmat que "els actors de la promoció econòmica local, com són sindicats, patronals, centres de recerca i institucions que participen en el foment d'aquest territori han de formar part del Consell Assessor".

Per altra banda, Héctor Santcovsky ha constatat que l'objectiu és establir un sistema de diàleg molt permanent amb els agents que conformaran aquest Consell Assessor. "No volem fer un full de ruta solament basat en els nostres projectes, sinó que volem que sigui alimentat per la societat civil, els agents socials i altres institucions", ha conclòs.

Finalment, Xavier Casas ha constatat que el Consell ha de ser un òrgan de suport, coordinació i ajut que serveixi per impulsar temes d'internacionalització, inversions, empresa i emprenedoria que interessen als ajuntaments.

A l'acte hi ha hagut representació de les administracions públiques, tant de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ) com d'alguns ajuntaments metropolitans (Sant Vicenç dels Horts, Sant Cugat del Vallès i Santa Coloma de Gramenet).

A més, cal destacar l'assistència de diferents representants dels agents socials (UGT, CCOO, Foment), organismes que potencien la reactivació econòmica (el Pacte Industrial, el Pla Estratègic Metropolità, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, el Gremi de Restauració, la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC), universitats com la UPC i entitats de projecció internacional, com el Consorci Turisme de Barcelona.

Per últim, els àmbits de la investigació i la sostenibilitat ambiental també hi han tingut representació a través de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i la Fundació Fòrum Ambiental. 

On

  • Seu de l'AMB Barcelona

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">