Suport a l'economia verda i circular

Notícia 25.11.19

El servei ja opera a 20 municipis metropolitans quatre mesos després del llançament

El passat més de juliol l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB va presentar el servei de suport a l'economia verda i circular. Quatre mesos després, el nou servei es troba plenament operatiu i ja atén empreses i administracions de 20 municipis del territori metropolità.

Aquest servei naixia per fomentar l'expansió de aquestes pràctiques entre les empreses del territori i per assistir els municipis en les seves polítiques de desenvolupament econòmic, amb l'objectiu compartit d'impulsar la transformació dels teixits econòmics i la competitivitat de les empreses sota els principis de l'economia verda i circular. 

Primera visió integrada de l'ecosistema industrial metropolità

Quatre municipis –Cervelló, Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès i Ripollet– han començat els treballs d'anàlisi dels seus polígons d'activitat econòmica des de la perspectiva de l'ecologia industrial amb l'objectiu de detectar oportunitats per a la millora dels processos productius així com per al desenvolupament de projectes de col·laboració des de la perspectiva de la simbiosi industrial. Els setze municipis restants estan utilitzant el servei d'assessorament especialitzat, mitjançant el qual l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB posa a la seva disposició tècnics especialistes perquè assisteixin els equips tècnics de l‘administració o les empreses del territori en el desenvolupament dels seus projectes específics.

Durant les pròximes setmanes el servei començarà a treballar en la integració a escala metropolitana de les dades generades, de forma que es generi la primera visió integrada de l'ecosistema industrial metropolità, a disposició de la ciutadania, les empreses i les administracions de l'àrea metropolitana.

Aquesta nova capa d'informació cartogràfica permetrà identificar noves oportunitats per a la innovació verda per part de les empreses, els inversors i els gestors d'aquests espais d'activitat econòmica. L'objectiu és que durant el present mandat es pugui completar aquesta informació per al conjunt dels 36 municipis metropolitans. 

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">