Nova etapa del programa ARIE

Notícia 14.09.23

L’objectiu és consolidar aquesta activitat de prevenció i atracció

S’ha posat en marxa una nova fase del programa d’Atracció i retenció d’inversions (ARIE). En el període 2020-2022, l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB va executar la primera experiència d’aquest programa, que pretén complementar la seva oferta de serveis. Se situa entre l'atracció d'inversió internacional i la xarxa de serveis d'atenció a l'empresa. 

El programa parteix de la constatació que el nombre més gran d'inversions que arriben als municipis prové d'empreses ja radicades al mateix municipi, que hi fan ampliacions o adquisicions, i del fet que si arriba una deslocalització quan està anunciada a la premsa es perd el marge d'actuació. Especialment, en aquesta etapa de grans transformacions en l'economia, caracteritzada per la transició energètica i digital i la reconfiguració de les cadenes productives globals. Així, les possibilitats de tancaments i oportunitats serà la típica d'una època inestable, i per més que el saldo sigui positiu, caldrà tenir cura de no perdre oportunitats ni que es destrueixi capacitat productiva instal·lada.

La nova etapa pretén consolidar l'activitat de prevenció i atracció. També permetrà la dotació progressiva als ajuntaments de noves eines per dur a terme actuacions, com ara la formalització d'un document descriptiu de la proposta de valor del municipi i un pla d'implantació (landing), que permeti coordinar el conjunt dels departaments del municipi per facilitar l'arribada d'inversions a la localitat.

En aquesta nova etapa, l'empresa adjudicatària del servei serà NTT Data

Fins al mes de novembre del 2023 es farà una fase pilot en dos ajuntament metropolitans. Després, a partir d’una reunió de llançament, durant el novembre es generalitzarà la nova fase en tots els municipis metropolitans.

IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">