Nous municipis al programa ARIE

Notícia 12.02.24

Sant Boi, Esplugues i Barberà del Vallès rebran suport en inversió econòmica

Durant el mes de gener, els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Barberà del Vallès s’han incorporat al Programa d’Atracció i Retenció d’Inversions Empresarials (ARIE) de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, executat per la consultora NTT Data. Ja s’han celebrat diverses reunions de llançament amb les àrees de promoció econòmica d’aquests municipis i s’han presentat els objectius del programa i la metodologia que es seguirà per assolir-los.

El programa ARIE té la finalitat d’acompanyar els ajuntaments en l’impuls de les inversions empresarials al territori, ajudant-los a identificar i donar resposta a les necessitats del teixit productiu. Per aconseguir-ho, es proposa una metodologia amb una primera fase de diagnosi en que s’avaluarà la cartera de serveis per a les empreses i el model de Business Landing de cada municipi per identificar propostes de millora. Se seguirà amb la definició de potencials línies d’acció a treballar, així com la identificació de necessitats formatives dels equips tècnics municipals a les que es donarà resposta al llarg del desenvolupament del Programa. 

Finalment, s’iniciarà una fase d’acompanyament i suport als ajuntaments en la provisió d’assessorament a empreses en àmbits temàtics com l’estratègia, les accions comercials i de màrqueting, els processos, el creixement i els plans d’inversió, l’estructura organitzativa o la rendibilitat econòmica. Aquest acompanyament ja s’ha iniciat amb els municipis amb els que es va començar el maig del 2023, data d’inici del projecte, que s’allargarà fins a la finalització del programa.

 

Fins al desembre s’ha realitzat la primera onada del Programa

Des del passat maig s’ha planificat la participació de 10 municipis, amb resultats molt satisfactoris. S’han entrevistat una mitjana de 14 agents clau en cada un, tant interns dels ajuntaments com externs dels seus respectius ecosistemes amb l’objectiu de poder realitzar un diagnòstic exhaustiu de la situació actual i detectar les seves necessitats. També ha començat l’assessorament directe a empreses, que comptarà amb més de 230 hores anuals disponibles.

IMG

Projectes relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">