Jornada del programa ARIE

Notícia 12.03.22

Aquest programa vol enfortir la capacitat d'atracció d'inversió productiva

El dia 11 de març a l'edifici Mediàtic de Barcelona Activa es va realitzar una jornada tècnica de la xarxa metropolitana del programa ARIE (Atracció i Retenció d'Activitat Empresarial).

La jornada va servir per conèixer les activitats de suport a l'aterratge i prospecció empresarial de Barcelona Activa. També es va fer una descripció i valoració de las accions realitzades, des de la consultora Metys, i els ajuntaments de Viladecans i Palleja van obrir l'espai dedicat a fer propostes de futur en relació a les activitats a emprendre i a con configurar la xarxa metropolitana ARIE.

Atraure inversió productiva

El Programa ARIE té com a objectiu potenciar i enfortir la capacitat d'atracció d'inversió productiva i consolidar el teixit empresarial dels municipis metropolitans. Tanmateix, davant de la crisis generada per la COVID-19, el programa tracta d'articular una resposta solvent al previsible canvi de tendència que comportarà la reversió de la globalització.

Els objectius definits pels Ajuntaments participants son: detecció de necessitats i tendències, prevenció de riscos (desinversions, trasllats, ...), la identificació i suport a la materialització de projectes d'inversió empresarial , formació dels Serveis de Promoció Econòmica en relació a polítiques d'aftercare empresarial i oferir servei a la xarxa d'ajuntaments metropolitans i els seus serveis de desenvolupament empresarial en matèria d'atracció d'inversions.

La jornada es va iniciar amb les intervencions de Jaume Baró en nom de Barcelona activa i de Juan Jose Berbel de la consultora Metys a càrrec del suport tècnic del programa. Varen intervenir Monica Madrigal, Emili Arranz i Jesús Camas per part de Barcelona Activa. Alexandre Berenguel i Jesús Nieto de la consultora Metys i de Silvia Gonzalez de l'Ajuntament de Viladecans i Nuria Genesca de l'Ajuntament de Palleja. Varen cloure l'Acte en Pere Soler de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB i Hector Santcovsky, director de l'Area de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.
IMG

On

  • Edifici Mediàtic, Barcelona

Projectes relacionats

Compartir