Ajuts per a l'economia social

Notícia 17.06.21

Nova convocatòria de subvencions per un import total de 100.000 euros

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha obert la tercera convocatòria d'ajuts a noves activitats econòmiques i projectes en l'àmbit de l'economia cooperativa, social i solidària (ECSS). En conjunt, la convocatòria compta amb un pressupost de 100.000 euros, i l'import dels ajuts pot cobrir el 80 % del cost de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 6.000 euros.

El termini per presentar les sol·licituds és fins la 29 de juliol de 2021.

Aquests ajuts s'adrecen a impulsar la creació de noves activitats econòmiques, la intercooperació i la competitivitat dels agents econòmics de l'ECSS. L'objectiu és afavorir l'expansió d'unes pràctiques econòmiques que es consideren especialment beneficioses per a l'economia i la cohesió social de la societat metropolitana, que contribueixen a impulsar la innovació social i el desenvolupament amb perspectiva social i comunitària, que generen llocs de treball especialment estables i que desenvolupen models de negoci orientats a la satisfacció de les necessitats socials del territori.

Tercera convocatòria

En aquesta tercera convocatòria es modifiquen alguns dels criteris de valoració:
  • S'elimina la puntuació per ordre d'arribada.
  • Els principals criteris de valoració són la viabilitat tècnica i econòmica del projecte, el grau d'innovació i que l'objecte principal de la nova activitat o projecte estigui en l'àmbit de la cohesió social (activitats econòmiques destinades a reduir les efectes de la covid-19 en col·lectius desfavorits), la transició verda (activitats econòmiques destinades a reduir o eliminar les causes del canvi climàtic, noves energies, eficiència, economia circular, circuits curts agroalimentaris) o la digitalització (activitats centrades en facilitar eines i serveis per la digitalització de l'economia).
  • S'equilibra l'accés de projectes de tot el territori metropolità mitjançant l'establiment d'un nombre màxim de sis entitats beneficiàries per municipi.

Els beneficiaris podran ser, entre d'altres: associacions i fundacions donades d'alta de l'IAE, cooperatives, societats laborals, mutualitats, empreses d'inserció, centres especials de treball i persones físiques o jurídiques en procés de constitució d'una cooperativa.

En la convocatòria del 2019 es van rebre 78 sol·licituds de projectes procedents de 13 municipis metropolitans, i el 2020 el nombre de sol·licituds va créixer un 18 %. Les entitats candidates van ser cooperatives, associacions amb activitat econòmica, projectes d'emprenedoria col·lectiva, fundacions i empreses d'inserció. 

Fer la petició de l'ajut
IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">