Actuacions en comerç

Notícia 17.01.20

Es presenten eines, projectes i espais de diàleg per augmentar la competitivitat del sector

"Plataforma de serveis per a empreses i emprenedoria. Implicació en les actuacions metropolitanes del comerç" ha estat el títol de la jornada tècnica, organitzada per l'Agència de Desenvolupament Econòmic, on s'han presentat als municipis metropolitans les actuacions de suport que l'Agència ofereix respecte a promoció econòmica, desenvolupament local del teixit empresarial i foment del comerç urbà.

Davant de més d'una seixantena d'assistents, la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, ha donat resposta a les necessitats locals en matèria de dinamització comercial, impacte dels nous formats de compra, tecnificació de les persones i coordinació de les accions expressades pels mateixos ens locals.

Eines, projectes i taula del sector

Durant la jornada s'han donat a conèixer quatre eines a l'abast per al comerç local. En primer lloc, la Plataforma de serveis per a empreses i emprenedoria, que ha mostrat les seves possibilitats com a font d'informació única per poder consultar tota l'oferta metropolitana per a l'entramat empresarial.

Després s'han presentat dos projectes de suport: un de transformació digital (àmbit que, actualment, és un dels reptes pendents del comerç per extreure el màxim rendiment a la tecnologia actual) i un d'eficiència energètica, en el qual l'AMB promourà la reducció del consum elèctric del comerç, aspecte de directa influència tant al compte de resultats empresarials com als reptes socials propers.

La jornada també ha servit per anunciar la creació d'una Taula Metropolitana de Comerç, que serà el punt de trobada del sector per exposar les seves necessitats, demandes i inquietuds.

Finalment, s'ha fet una aproximació a l'associacionisme comercial, intentant donar resposta a les necessitats del sector i les perspectives futures, i s'ha explicat la tasca que l'Agència desenvoluparà durant aquest any 2020 en relació amb el suport a les actuacions referides a la futura Llei d'àrees de promoció econòmica urbana (APEU), accions de sensibilització i formació, així com d'assessoria si fos necessari.

L'Agència aposta per donar suport als ens locals perquè puguin oferir servei als seus establiments comercials, i els dota d'eines i serveis que facin que el sector pugui incrementar els nivells de competitivitat, per tenir més capacitat de reacció a les demandes cada cop més exigents.

On

  • Seu de l'AMB Carrer Número 62, 08040, Barcelona

Galeria d'imatges

Estudis relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">