Tancament de l'SMARTMED

New 27.09.22

Zagreb acull la reunió d'aquest projecte europeu que ha permès el SIIT

Els dies 20 i 21 de setembre, es va celebrar a Zagreb (Croàcia) les reunions de tancament del projecte europeu SMARTMED, en el qual ha participat l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic des del 2019.

Aquest projecte europeu ha permès poder projectar l'àrea metropolitana com a destí turístic intel·ligent, especialment gràcies a la posada en marxa del nou sistema d'informació i intel·ligència turística (SIIT) on es poden trobar els principals indicadors (a temps real) de l'ecosistema turístic dels 36 municipis metropolitans, agrupats en quatre grans àmbits: percepció de la destinació turística, oferta turística, característiques del consum de productes i serveis turístics i característiques i perfil dels turistes que visiten els 36 municipis metropolitans.

Aquesta nova plataforma fa sis mesos que està en funcionament, i serveix al personal tècnic dels municipis metropolitans per conèixer amb més detall les dinàmiques del seu municipi i analitzar el comportament del sector, amb l'objectiu de desenvolupar noves estratègies i nous productes i serveis, adaptats a les necessitats i característiques del potencial turista que visita els atractius metropolitans.

SMARTMED

El projecte SMARTMED forma part del programa europeu Interreg Mediterranean i durant aquests anys ha abordat els principals reptes que tenen els països de la regió mediterrània a l'hora de desenvolupar destinacions turístiques intel·ligents, inclusives i sostenibles.

SMARTMED ha tingut una durada de dos anys i mig, i s'ha estructurat en dues fases. Una primera d'anàlisi i planificació estratègica, i una segona fase de desenvolupament d'una prova pilot per posicionar l'àrea metropolitana de Barcelona com una destinació turística intel·ligent.

Amb la finalització d'aquest projecte europeu, i amb l'experiència adquirida, s'obren noves vies de col·laboració en altres projectes, per impulsar el turisme a escala metropolitana.

IMG

Image gallery

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">