Beques d'innovació i emprenedoria

New 08.09.22

Tenen una dotació de 100.000 €

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha resolt la convocatòria per seleccionar iniciatives innovadores d'emprenedoria social i tecnològica dirigides a generar teixit econòmic amb capacitat d'innovació, amb una quantia consignada de 100.000 euros.

S'hi van presentar més d'una quarantena de projectes. D'aquests, se n'han seleccionat 15, que desenvolupen diversos temes.

Projectes innovadors

La cura del medi ambient és una tema recurrent en els projectes presentats. N'hi ha diversos que plantegen vies per reduir els envasos d'un sol ús mitjançant el foment dels envasos reutilitzables. Es tracta de "Pots Innovative Reuse System" i "Go Zero Waste". En aquesta línia també rebrà beca el projecte "Watteco", que busca tenir cura del medi ambient des del foment d'energia renovable amb una app de finançament col·lectiu mitjançant cadenes de blocs. Finalment, en aquesta categoria, rep beca el projecte "Food Makers Connect", un recurs per ajudar en la comercialització de productes agrícoles de quilòmetre zero als restaurants.

També destaca l'ús de recursos tecnològics. "PARK4DIS" vol facilitar l'aparcament a persones amb discapacitat. "Bleta Solutions" presenta una tablet pensada per a la gent gran. "Busco Feina Però" és una web per donar suport a les persones amb dificultats d'inserció al mercat de treball i "La faixa nadó" és una eina per facilitar la cura dels nadons.

Són rellevants els projectes que donen servei al sector cultural, tan castigat amb la pandèmia, com ara "Cloud Guide", una app centrada en els museus, i "Ticketic" una app per gestionar els tiquets d'espectacles i esdeveniments.

Els sectors de la salut i l'ensenyament també reben l'atenció dels projectes becats, com ara "Educamarket", un market place local; "Verificat", un recurs per lluitar contra les notícies falses, o "Humanitcare", una plataforma de salut.

IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">