IV Jornada tècnica XMOAE

Noticia 21.06.24

Presentació d’eines i novetats de la xarxa d’oficines d’atenció a l’empresa

El dimarts 18 de juny es va celebrar la IV Jornada de Treball Tècnic de la Xarxa Metropolitana d'Oficines d'Atenció a l'Empresa (XMOAE), impulsada per l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB. En aquesta ocasió la sessió va tenir lloc a les instal·lacions de MediaTIC, de Barcelona Activa, i hi van assistir gairebé 50 persones, entre les quals hi havia personal tècnic i càrrecs electes dels diferents municipis adherits o en procés d'adhesió a aquesta xarxa.

Durant la jornada, l'equip de la XMOAE va presentar els principals indicadors d'ús del servei d'assessorament especialitzat que la xarxa proporciona al personal tècnic de les diferents Oficines d'Atenció a l'Empresa (OAE) adherides i va repassar-ne el procés de sol·licitud. A més, es va presentar el Pla estratègic per a pimes i persones autònomes (PEPPA), una eina de planificació estratègica per a empreses i professionals desenvolupada per Barcelona Activa que es preveu posar a disposició de les OAE adherides a la XMOAE.

La sessió també va servir per donar el tret de sortida al nou servei WhatsApp Empresa en tres OAE de la xarxa, un canal de resolució de consultes empresarials a través de WhatsApp. Així, se'ls va entregar tres plaques amb codis QR per mostrar l'inici del servei i facilitar-ne l'accés dels empresaris i emprenedors que acudeixin a les OAE.

Finalment, Ester Pujol, directora de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, va entregar una placa acreditativa de la pertinença de Barcelona Activa a la XMOAE a Jaume Baró, director d'Emprenedoria i Negocis de Barcelona Activa.

La sessió, que els participants van valorar positivament, va demostrar la importància d'organitzar aquests petits espais de trobada en què els professionals de les diferents OAE poden intercanviar experiències, resoldre problemes i compartir bones pràctiques per millorar els seus serveis. 

Actualment, la XMOAE té vuit OAE adherides a la xarxa i treballa amb dotze municipis més per a l'adopció del model OAE i la posterior adhesió a la iniciativa. És per aquest motiu que s'espera que aquest tipus d'esdeveniments guanyin, a poc a poc, més rellevància, no només en assistència sinó també en àmbits de debat i col·laboració.

La propera jornada s'organitzarà en el BizBarcelona i servirà per analitzar el futur de la promoció econòmica com a mecanisme de generació de riquesa per al territori i la societat.

IMG

On

  • Mediatic de Barcelona Activa Carrer de Roc Boronat, 117, 08018, Barcelona

Galería de imágenes

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">