Sistema que permet incrementar els índexs de reciclatge d'envasos urbans fins a un 95%

logo recircula solutions
Tema:
Residus
Sector:
Residus i reciclatge
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol de l'acció: Sistema que permet incrementar els índexs de reciclatge d'envasos urbans fins a un 95%

Localització: Barcelona

Tipus de col·laboració: Eco disseny

Altres Especificar: Entrar en els contractes públics de les noves licitacions

Estat: En funcionament

Resum: RecySmart és un dispositiu que s'adapta fàcilment als contenidors de residus urbans que interactua amb els ciutadans através d'una app, aportant informació sobre els hàbits de reciclatge, gràcies a la identificació de qui i què s'està reciclant permetent implementar les polítiques correctes d'incentius per incrementar els índexs de reciclatge d'envasos fins a un 95%.

Objectius / reptes: Incrementar els índexs de reciclatge d'envasos al 95% potenciant l'economía local através de la creació d'una moneda virtual i conectant el comerç local, serveis i entitats públiques.

Descripció / solució: RecySmart és un dispositiu que s'adapta fàcilment als contenidors de residus urbans que interactua amb els ciutadans através d'una app, aportant informació sobre els hàbits de reciclatge, gràcies a la identificació de qui i què s'està reciclant permetent implementar les polítiques correctes d'incentius per incrementar els índexs de reciclatge d'envasos fins a un 95%. 

Com funciona? Els ciutadans inicien sessió a través del seu mòbil o targeta i el procés de reciclatge comença. 

A continuació, introdueixen els seus envasos un a un dins del contenidor i el dispositiu identifica el tipus de material. Per cada envàs reciclat el ciutadà obté una bonificació entre 5 i 20 cèntims que pot descanviar en diferents descomptes com transport, pàrquing, teatres, compres en supermercats,etc. 

Totes les dades recopilades pel dispositiu s'envien a la seva plataforma a temps real incloent el volum crític d'ompliment.

Resultats: Les proves pilot executades durant els primers 3 mesos s'han pogut incrementar els índexs de reciclatge fins a un 10%.

Contacte: Jordi Berguinzo

On

  • RE-CIRCULA SOLUTIONS, SL Carrer de Brusi, 11, 08006, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">