Parc Agrari del Baix Llobregat

Logotip Parc Agrari
Tema:
Economia circular
Sector:
Alimentació
Tipus:
Organismes
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Projectes territorials
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:

Descripció

Títol: Comercialització de productes locals de circuit curt

Subtítol: Gestió local dels recursos al Polígon d'Activitat Econòmica del Parc Agrari del Baix Llobregat

Localització: El Prat de Llobregat

Resum: El Parc Agrari del Llobregat lidera la comercialització de productes locals de circuit curt i impulsa els productes bio en el seu àmbit de treball, a més de potenciar l'ús de del les aigües residuals per al reg dels horts, l'aprofitament del compost procedent de la matèria orgànica urbana.

Enllaç: http://parcs.diba.cat/web/baixllobregat

Any d'inici: 2016

Objectius / reptes:
Proporcionar el màxim d'intercanvis possibles amb la ciutat amb models econòmics beneficiosos, i més sostenibles i respectuosos amb l'entorn.
Establir el lligam entre els actors que permeten facilitar el màxim aprofitament dels recursos. És un element clau en economia circular de la ciutat doncs possibilita multitud d'intercanvis de proximitat.

Descripció / solució: Activació de mercats de consum local de proximitat.

Resultats:
RECURS ALIMENTARI: Establiment de canals curts de comercialització per valoritzar adequadament els productes produïts localment, com són la venda directa amb mercat de pagès, la venda directa a restaurants de l'Horta, o la venta directa a través del directori del pagès. Promoció del "Producte Fresc del Parc agrari del Baix Llobregat".
RECURS COMPOST:Acords de col•laboració entre els productors agrícoles i la planta de la zona Franca- Ecoparc 1 productora de compost amb la fracció orgànica de residus municipals, a través de l'ADV del parc agrari, que permet una bona gestió d'aquest recurs, en unes terres de molt baix nivell de matèria orgànica.
RECURS AIGUA: Aprofitament de les aigües residuals procedents del tractament terciari de les estacions depuradors de Sant Feliu de Llobregat, de Gavà –Vialdecans (Murtra), el Prat de Llobregat, Sant Cugat i Martorell.

On

  • Masia de Can Comas Masia Can Comas. Camí de la Riera s/n, 08820, El Prat de Llobregat

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">