Go Zero Waste App

Go Zero Waste App
Tema:
Economia circular
Sector:
Comunicació i màrqueting
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Títol de l'acció: Go Zero Waste App

Localització: Barcelona

Tipus de col·laboració: Economia verda i circular

Estat: En funcionament

Resum: Go Zero Waste App és una plataforma per a dispositius mòbils adreçada a empreses, comerços locals i altres organitzacions que comparteixen l'objectiu d'assolir una generació de residus zero, i que serveix per a incrementar la seva visibilitat a consumidors interessats en obtenir tot tipus de productes amb un impacte mediambiental mínim.
L'aplicació consta d'un mapa on poder localitzar comerços i iniciatives en matèria de residu zero prop de l'usuari, així com una descripció de quins productes i/o serveis ofereixen. De la mateixa manera, la plataforma serveix com un espai d'intercanvi de pràctiques, consells i reptes per ampliar coneixements sobre la reducció de la generació de residus en el dia a dia dels consumidors.
Els responsables de cada comerç, al fer-lo públic dins l'aplicació, poden destacar quines pràctiques es realitzen en el seu establiment:
  • La necessitat de que els consumidors portin el seu propi envàs.
  • La realització de descomptes per envàs.
  • La venta a granel.
  • L'oferta de serveis de reparació.
  • Possibilitat d'oferir una segona vida als ítems.
  • Lluita contra el malbaratament alimentari.
  • La no utilització d'envasos monodosi.
  • L'ús d'aigua Km0.
  • Evitar pràctiques d'un sol ús.

Objectius/Reptes: La intenció de la plataforma és la de donar veu a aquells comerços i empreses que dediquen esforços a promoure la prevenció de la generació de residus mitjançant l'adopció de bones pràctiques, les quals formen part del funcionament i gestió particular de cada establiment.
A través del foment del moviment Zero Waste, l'organització està compromesa a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (2, 11, 12, 14 i 15) de l'Agenda 2030 de la ONU.

Descripció/Solució: L'aplicació ofereix a l'usuari un mapa on poder cercar establiments i comerços que operin amb pràctiques que enfocades a la reducció de residus, classificades per les seves característiques i productes.
D'altra banda, Go Zero Waste App també ofereix xerrades i tallers en matèria d'economia circular, ecodisseny i residu zero, així com assessorament individualitzat per comerços, establiments hostalers, entitats públiques i/o escoles de cara a introduir-se a maneres de fer més sostenibles.

Resultats: A 2021, l'aplicació està disponible en 35 països i es poden trobar més de 4.000 establiments en el mapa. En la descripció de cada establiment o comerç, l'usuari pot veure fotos del lloc i consultar les bones pràctiques que es duen a terme.
Go Zero Waste App també ha format part de la creació de ¡Muévete por el cero!, una campanya de conscienciació en col·laboració amb ajuntaments i comerços locals on es presenten reptes en matèria de reducció de residus als participants i aquests, un cop superats, poden accedir a sortejos de diferents descomptes i premis.

Contacte: Magda Cebrián

On

  • Go Zero Waste Av. del Paralelo, 171 (Local 3), 08004, Barcelona

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">