Espigoladors i la marca es im-perfect

Espigoladors
Tema:
Economia circular
Sector:
Alimentació
Tipus:
Empreses
Categoria:
Economia circular
Subcategoria:
Bones pràctiques
Telèfon:
Correu electrònic:
Web:
Xarxes socials:

Descripció

Estat: en funcionament.

Resum: Espigoladors és una organització que lluita contra el malbaratament alimentari empoderant a persones en situació de risc d'exclusió social d'una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. L´activitat d´Espigoladors es centra en la base de l'economia circular: es tanca el cicle de vida de l'aliment. Amb la recollida de fruita i verdura que es descartaria ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques o per excedents de producció, i es recupera per a donar-li un valor agregat, social i ambiental. Un 90% d'aquesta verdura i fruita la fan arribar a entitats socials que donen accés a aliments i l´altre 10% la transformen en diversos productes d'alta qualitat (melmelades, patés, salses...) que es comercialitzen sota la marca "es im-perfect". Durant tot el procés de recollida, selecció, transformació i venta participen de forma activa col·lectius en situació de risc d'exclusió social. "Es im-perfect" és la primera marca a nivell català i espanyol que elabora i comercialitza conserves de qualitat elaborades a partir d'excedents, fruta i verdura lletja o imperfecte, i on participen i es donen oportunitats laborals a persones en situació de vulnerabilitat. Per tant, forma part de les primeres marques impulsores de l'economia circular, retornant els excedents dins la cadena alimentària i afegint valor agregat. Espigoladors és una empresa social en forma jurídica d'associació sense ànim de lucre que des de un model d´economia circular aposta per impactar en totes les vessants de la sostenibilitat i les problemàtiques actuals ambientals i socio-econòmiques, especialment aquestes: • Malbaratament alimentari. • Manca d'accés a una alimentació saludable de persones en risc d'exclusió social. • Manca d'accés a oportunitats laborals per part de persones en risc d'exclusió social.

Donadors: Productors agrícoles.

Prenedors: Persones en risc d'exclusió social, en situació de vulnerabilitat Objectius/reptes: Malbaratament alimentari. · Manca d'accés a una alimentació saludable de persones en risc d'exclusió social. · Manca d'accés a oportunitats laborals per part de persones en risc d'exclusió social.

Descripció/solució: · Organització d'espigolades · Donació d'aliments frescos a persones en risc de vulnerabilitat ·Transformació de productes alimentaris d'alta qualitat amb valor social i ambiental ·Sensibilització a través de xerrades i tallers de cuina, especialment als més joves, que seran els futurs agents transformadors.

Resultats: 445 tones d'aliments recuperats, que equivalen a 1,4 milions de racions servides, 1657 participants a espigolades, 456 activitats de sensibilització amb 13703 participants, 12 persones en risc d'exclusió social contractades a l'obrador d'es im-perfect

Contacte: Alba Canovas Creus

On

  • Fundació Espigoladors C/Riu Xúquer, 08820, El Prat de Llobregat

Com anar-hi?
Transports al voltant de...

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">