$htmlUtil.escapeAttribute(projecteImatgeTextAlt)

Innobus Metropolità

Visita a diverses empreses que plantegen a joves emprenedors un repte a resoldre i presentar a un jurat.

Fitxa tècnica

Àmbit:
Innovació i tecnologia
Data projecte:
10.2018
Estat:
En execució
Tipus:
Acompanyament, Finançament, Formació, Projectes
Public:
Ajuntament, Ciutadà, Emprenedor, Empresa, Entitat
Relació:
Emprenedoria i empresa, Innovació
Finalitat:
Beneficiar les empreses en la captació de noves idees i talent al territori i ajudar joves postuniversitaris en el llançament dels seus projectes. 

Descripció

És una iniciativa que busca fer aflorar el talent jove i posar-lo al servei de les empreses, acostar els joves emprenedors i el teixit empresarial del territori metropolità. El programa, obert a persones amb estudis universitaris finalitzats que estiguin en situació d'atur o amb feines no relacionades amb la seva titulació, té com a objectiu ajudar-los a llançar els seus projectes i facilitar que comencin a treballar.

Ofereix contacte directe amb directius i  responsables de projectes, fet que el converteix en una oportunitat perquè els participants donin a conèixer el seu potencial professional. Els participants fan un recorregut per visitar empreses d'alt impacte econòmic i innovador. Durant la visita reben sessions formatives sobre temes concrets i, en alguns casos, se'ls proposa un repte que hauran de resoldre treballant en equips multidisciplinars. Un cop acabat l'itinerari, comença la fase d'acceleració dels reptes, amb sessions de treball amb mentors i una presentació final de la idea o prototip davant d'un jurat format per les empreses i institucions participants.

El projecte, que es porta a terme en col·laboració amb Innobaix (Agència d'Innovació Industrial i Coneixement del Baix Llobregat), ja porta tres edicions i s'ha ampliat als municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En aquesta tercera edició i a proposta d'un grup de participants, va sorgir també la possibilitat de crear una App per al pròxim Innobus2019 que està en fase d'estudi de viabilitat per part de l'AMB.

Recursos

Enllaços relacionats

Desplegament

Compartir