15 municipis ja participen a la Xarxa d'OAES

Noticia 20.02.24

Xarxa metropolitana d’oficines d’atenció a l’empresa

Continua la implementació de la Xarxa Metropolitana d’Oficines d’Atenció a l’Empresa de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB. Ara mateix, ja són 15 els municipis metropolitans que participen en alguna de les diferents fases del projece. 

A finals de 2023, la Xarxa d'OAES ja estava en ple funcionament als municipis de Barcelona, Barberà del Vallès, Molins de Rei, El Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. Durant el 2024 es treballarà amb deu municipis més per a ajudar-los a implementar el model d’OAE i que puguin adherir-se al programa. En concret, són els municipis de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Ripollet, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat  i Sant Vicenç dels Horts.

Amb tots ells s’han definit uns plans de treball per tal d’ajudar-los a definir els seus catàlegs de serveis i tràmits, reforçar la comunicació de l’oficina i adoptar el model d’OAE metropolitana.

 

Eines i recursos implantats durant el 2023

En el marc del programa, durant l’any 2023 es va posar a disposició dels municipis adherits a la Xarxa un servei especialitzat d’assessorament empresarial articulat mitjançant un sistema de ticketing que va rebent cada setmana més sol·licituds. A més, també es van celebrar dos jornades de treball tècnic que van servir per a afavorir l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques i el networking entre el personal tècnic de les diferents OAE, una a Sant Boi de Llobregat i una altre a Barberà del Vallès.
En aquest sentit, l’equip de la Xarxa Metropolitana d’OAE ja ha començat a treballar en l’organització de la pròxima jornada de treball tècnic, la qual es preveu que tingui lloc a Barcelona el pròxim mes d’abril.

 

Xarxa metropolitana d’oficines d’atenció a l’empresa

Les oficines d'atenció a l'empresa són espais físics i/o virtuals en els quals els ajuntaments es relacionen de manera personalitzada amb les empreses del seu municipi. Aquest model d’oficina va ser dissenyat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de facilitar la realització de tràmits per part de les empreses, assegurar-ne una interlocució singularitzada i oferir-los serveis orientats a millorar de la seva competitivitat.

El programa de la Xarxa Metropolitana d'Oficines d’Atenció a l’Empresa s'orienta a:

  • Donar suport a la creació de OAE als ajuntaments que no la tenen.
  • Homogeneïtzar formes de fer, processos, metodologies.
  • Presentar el territori de l’AMB com un espai adequat per a la ubicació empresarial i “bussiness friendly”
  • Integrar programes de l’AMB en la cartera de serveis a les empreses dels municipis.
  • Donar suport a les OAE municipals per enfortir i millorar la seva cartera de serveis.
  • Generar un espai d’intercanvi per a la millora continua del servei.
IMG

Galería de imágenes

Proyectos relacionados

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">