Plataforma GestPAE

Noticia 19.01.22

Nou gestor d'informació empresarial i d'economia circular

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha presentat l'eina GestPAE i el seu potencial en l'anàlisi de l'economia circular. Ha estat durant la setena Taula d'Economia Circular, celebrada el 18 de gener en línia, amb la participació d'una vuitantena de persones. A més d'explicar la nova eina, s'ha fet formació per als tècnics dels municipis metropolitans.

GestPAEa es destina als municipis metropolitans interessats a implementar estratègies d'economia en el seu teixit econòmic. Per fer-ho, la plataforma consta de diversos filtres, tant d'activitat econòmica, com de serveis i subministraments i d'economia circular, i es nodreix de dues fonts. D'una banda, l'anàlisi dels polígons d'activitat econòmica per detectar oportunitats d'implementar estratègies d'economia verda i circular i, de l'altra, una base de dades que permet integrar la informació sobre els ecosistemes industrials dels municipis que ja han dut a terme la seva anàlisi i la dels municipis que la faran a través del programa d'impuls a l'economia verda i circular.

L'objectiu és guanyar perspectiva i obtenir indicadors i informació interrelacionada per elaborar nous projectes i noves polítiques, així com facilitar la col·laboració entre empreses en el desenvolupament dels seus projectes a escala metropolitana.

Com funciona?

GestPAE està integrat a AMBGIS (el sistema d'informació geogràfica de l'AMB), des d'on crida una base de dades que permet detectar oportunitats en diferents àmbits: millora de la gestió de residus, simbiosi industrial, autogeneració, etc. La plataforma es caracteritza per la seva usabilitat i la integració de la informació del teixit empresarial. Així, en una única eina, els municipis podran explotar dades a escala municipal i metropolitana o supramunicipal.

GestPAE també permet creuar dades de metabolisme industrial amb altres dades dels PAE, generar de manera automàtica informes sobre ecosistemes industrials i actualitzar els indicadors empresarials al portal de polígons d'activitat econòmica de l'AMB (InfoPAE).

Economia circular, un tema clau

Es tracta d'una eina innovadora que respon a la demanda d'informació dels municipis metropolitans per poder analitzar la realitat i fer possible les polítiques d'economia circular i desenvolupament local.

Per l'AMB, l'economia circular és un dels temes clau per fomentar el creixement inclusiu i sostenible a la metròpolis, apostant per la sostenibilitat, la innovació en el mon de la producció, la generació de llocs de treball i la potenciació de la col·laboració publicoprivada.

L'Agència de Desenvolupament Econòmic treballa amb tots els departaments de política econòmica i desenvolupament local dels diferents municipis per preparar-los perquè aprofitin totes les oportunitats que ofereix el teixit econòmic metropolità.

La VII Taula d'Economia Circular va comptar amb lamb la presència de Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB; Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, i Anna Hernández, directora de l'Agència de Desenvolupament Econòmic, així com amb tècnics de la mateixa Agència.
IMG

Galería de imágenes

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">