Jornada del Programa ARIE

Noticia 12.03.22

Aquest programa vol enfortir la capacitat d'atracció d'inversió productiva

El dia 11 de març, a l'edifici Mediàtic de Barcelona Activa es va dur a terme una jornada tècnica de la xarxa metropolitana del Programa ARIE (atracció i retenció d'activitat empresarial).

La jornada va servir per conèixer les activitats de suport a la implantació i prospecció empresarial de Barcelona Activa. ?????La consultora Metys va fer una descripció i valoració de las accions efectuades, i els ajuntaments de Viladecans i Pallejà van obrir l'espai dedicat a fer propostes de futur en relació amb les activitats per emprendre i configurar la xarxa metropolitana ARIE.

Atraure inversió productiva

El Programa ARIE té com a objectiu potenciar i enfortir la capacitat d'atracció d'inversió productiva i consolidar el teixit empresarial dels municipis metropolitans. Tanmateix, davant de la crisi generada per la covid-19, el programa tracta d'articular una resposta solvent al previsible canvi de tendència que comportarà la reversió de la globalització.

Els objectius definits pels ajuntaments participants són: detectar necessitats i tendències, prevenir riscos (desinversions, trasllats...), identificar i donar suport a la materialització de projectes d'inversió empresarial, formar els Serveis de Promoció Econòmica en relació amb les polítiques d'aftercare empresarial i oferir servei a la xarxa d'ajuntaments metropolitans i els seus serveis de desenvolupament empresarial en matèria d'atracció d'inversions.

La jornada es va iniciar amb les intervencions de Jaume Baró en nom de Barcelona Activa i de Juan José Berbel de la consultora Metys, a càrrec del suport tècnic del programa. També van intervenir-hi Monica Madrigal, Emili Arranz i Jesús Camas per part de Barcelona Activa. Alexandre Berenguel i Jesús Nieto de la consultora Metys, Silvia González de l'Ajuntament de Viladecans i Núria Genescà de l'Ajuntament de Pallejà. Van cloure l'acte Pere Soler, de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, i Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

IMG

On

  • Edifici Mediàtic, Barcelona

Proyectos relacionados

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">