InfoPAE

Noticia 25.06.21

Es presenta el nou visor de polígons metropolitans

L'InfoPAE és el nou visor dels polígons d'activitat econòmica (PAE) metropolitans desenvolupat des de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, en concertació i coordinació amb els ajuntaments. Aquesta eina interactiva agrupa tota la informació que en té l'AMB, així com altra informació procedent de fonts oficials sobre els polígons metropolitans i els respectius municipis on estan ubicats, i així mateix indica les activitats econòmiques localitzades als PAE.

A l'infoPAE es poden consultar tant indicadors socioeconòmics com dades i mapes sobre l'estat dels polígons, equipaments, serveis, sostenibilitat, mobilitat, economia circular o innovació; dades que es mantenen permanentment actualitzades.

Es tracta, per tant, d'una eina amb informació molt transversal amb la qual es poden conèixer les característiques i elements d'aquests espais i  detectar les seves necessitats. Té voluntat de servei i atenció a les empreses i emprenedors de la metròpolis de Barcelona o que vulguin instal·lar-s'hi i cercar informació. També s'adreça a les administracions locals, entitats, associacions i altres persones o organitzacions interessades a analitzar el territori.

El desenvolupament del projecte a anat a càrrec de l'Agència Econòmica i Nexus Geographics, amb la participació de Solucions Geogràfiques i la col·laboració d'altres departaments de l'AMB i entitats com l'IERMB, entre d'altres.

Sessió de presentació del visor InfoPAE

El nou portal web va ser presentat públicament el passat dimarts 22 de juny, acte en què Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, va donar la benvinguda tot ressaltant la importància que tenen les àrees industrials dins l'àrea metropolitana.

També hi van participar Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, i Anna Hernández, cap de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB. Ambdós van destacar la importància de l'InfoPAE com una eina per fomentar el desenvolupament econòmic metropolità.

El visor va ser presentat per l'empresa que el va desenvolupar, Nexus Geographics, que va fer una demostració del funcionament del portal i de totes les seves característiques.

L'acte també va comptar amb la participació dels diferents responsables de l'Agència, que van destacar els projectes que estan impulsant vinculats amb els PAE metropolitans i dels quals també en mostra informació l'InfoPAE. Aquests van des de l'anàlisi del potencial d'economia circular en aquests espais fins a la identificació d'agents d'innovació metropolitans.

L'InfoPAE es troba ja en funcionament per permetre als usuaris conèixer les necessitats i característiques dels polígons, escollir l'emplaçament d'una empresa, analitzar el territori o dissenyar plans de present i futur.

Visor InfoPAE

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">