ARIE, ajuda a les inversions

Noticia 03.04.20

Nou servei de suport per millorar les inversions econòmiques

L'Agència de Desenvolupament Econòmic ha iniciat l'activitat del programa ARIE (Atracció i Retenció d'Inversions Empresarials). Aquest programa té un objectiu doble: millorar la competència del personal municipal i oferir un servei d'assessorament de qualitat a les empreses que vulguin dur a terme algun tipus d'inversió.

El primer pas és la millora de la competència professional del personal de les diferents àrees de promoció econòmica i desenvolupament local dels diversos ajuntaments metropolitans. Amb aquest objectiu, es desenvoluparà una  formació específica en matèria d'inversió empresarial. Degut a la situació d'estat d'alarma per la COVID-19, aquests coneixements s'impartiran a distància, per tal no s'endarrereixi l'inici de l'activitat.

El programa té una durada inicial d'un any, i es preveu que a partir del juny, un cop el personal ja estigui format, els diferents municipis podran oferir a les seves empreses un servei de suport en el cas de necessitat d'inversió que estarà acompanyat per un servei d'auditoria extern, expert en aquesta matèria, i farà un diagnòstic, un pla de treball i seguiment individualitzat a les necessitats concretes de les empreses.

L'assessorament serà gratuit, amb la intenció d'acompanyar i maximitzar l'efecte de les possibles inversions, que tant costa fer a l'entramat empresarial. Es preveu que els serveis estiguin relacionats amb diferents aspectes de l'empresa, com ara recursos humans, noves línies productives o de mercat, eines i procediments o els que fan referència als espais, locals i distribució comercial.

Ara que sembla que l'emergència sanitària comença a tenir una solució propera, toca el treballar per reactivar l'economia, per minimitzar l'impacte que està tenint, especialment pel que fa a l'ocupació.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">