Àrees de promoció econòmica urbana

Noticia 20.10.20

Jornada per explicar l'impacte de la Llei APEU

La Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB van organitzar divendres 16 d'octubre, per als municipis de tota la província, la primera jornada virtual sobre el projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU), una eina de promoció i millora de la competitivitat de les àrees econòmiques.

Les APEU són una eina per dinamitzar àrees de concentració econòmica com les comercials, industrials o de serveis i el seu objectiu és assentar les bases d'un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d'activitat econòmica, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis.

La llei permetrà definir un espai territorial delimitat amb característiques pròpies (un eix comercial, un polígon, una àrea compartida per més d'un municipi...) on es desenvoluparà un pla estratègic d'actuació per a la dinamització comercial i econòmica, cosa que incrementarà el grau de competència d'aquesta àrea i la seva capacitat de resposta davant les necessitats pròpies. Alhora, es busca l'atractivitat i el dinamisme de l'àrea.

L'AMB va participar de la mà de la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Montserrat Ballarín que també ho va fer en qualitat de regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona. Ballarín va afirmar que "les APEU implicaran fer un pas endavant en les polítiques locals de comerç, un sector que està patint la crisi actual, per professionalitzar la gestió i per donar eines als municipis interessats en aquesta línia de treball". La vicepresidenta metropolitana també va apuntat que la unió de les tres entitats –Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i AMB– garantirà més suport i una bona implementació futura d'aquestes àrees.

A la jornada virtual, que ha comptat amb la participació de prop de 150 persones, van intervenir també el soci de RBD Consulting Group, Roger Gaspa, per parlar d'exemples i tipologies de les APEU arreu del món, i del soci fundador de CLA Advocats, Benjamí Tous, sobre el marc legal d'aquestes àrees de promoció econòmica urbana.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">