Alimentació inclusiva i sostenible

Noticia 21.05.20

L'AMB acosta productors i consumidors durant la pandèmia

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB treballa durant l'estat d'alarma per la COVID-19 amb altres administracions per acostar productors i consumidors de productes agroalimentaris del territori. També s'està generant informació sobre el sistema alimentari metropolità, en les dimensions ambiental, social i econòmica, per donar suport a les polítiques desenvolupades pels municipis metropolitans i altres administracions públiques, per promoure una activitat econòmica inclusiva i sostenible en l'àmbit alimentari. L'objectiu d'aquesta acció és, per una banda, garantir l'accés a una alimentació saludable i assequible a la ciutadania metropolitana i, per l'altra, garantir la producció i fer que aquest accés es faci amb criteris d'equitat, conservació patrimonial i sostenibilitat ambiental.

Si es tenen en compte algunes de les dades que la situació d'alarma ha generat en l'àmbit de l'alimentació a l'àrea metropolitana, criden especialment l'atenció diverses pujades de preu, sovint relacionades amb el fet que la disponibilitat d'alguns aliments ha variat. Per exemple, la fruita ha pujat un 12,8 %; el peix, un 9,3 %; la carn de porc, un 8,2 %, i la de pollastre, un 6,2 %. Però si ens concentrem en l'evolució de març a abril, els preus de les hortalisses i llegums, a l'abril han pujat un 10,4 %; el peix, un 2,3 %, i el pollastre i la fruita, un 1,6 %.

Capitalitat de l'alimentació sostenible

Els nous reptes que ha mostrat aquesta situació de crisi sanitària, econòmica i de proveïment alimentari seran temes clau en la cimera internacional en què Barcelona serà la Capital Mundial per a l'Alimentació Sostenible l'any 2021. Un cimera internacional en la qual l'AMB treballa amb l'Ajuntament de Barcelona, i en què es farà valdre el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">