SMARTMED, turisme intel·ligent

New 24.01.20

Aquest projecte vol impulsar destinacions turístiques de manera intel·ligent i inclusiva

L'AMB participa, el 27 i 28 de gener a Zagreb, a la reunió de kick-off del projecte SMARTMED. Aquest projecte aborda els principals reptes que tenen els països de la regió mediterrània a l'hora de desenvolupar destinacions turístiques intel·ligents, inclusives i sostenibles, principalment a causa de l'alta estacionalitat i la falta de cooperació entre els principals actors públics i privats.

El projecte està liderat pel Ministeri de Turisme de la República de Croàcia, i a més de l'AMB, compta amb un total de 12 socis europeus de països com França, Grècia, Itàlia, Eslovènia, Montenegro i Portugal. La participació de l'AMB s'articula a través de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i l'Àrea d'Internacional i de Cooperació.

Per dur a terme els seus objectius de turisme intel·ligent i inclusiu, SMARTMED implica i coordina els diferents actors públics i privats. Mitjançant la cooperació intersectorial, el projecte pretén desenvolupar noves estratègies turístiques, nous models de negoci i solucions innovadores per convertir destinacions turístiques tradicionals en destinacions intel·ligents.

El projecte té una durada de 2 anys i mig (fins al juny de 2022). S'estructura en una primera fase d'anàlisi i planificació estratègica i una segona fase de desenvolupament d'una prova pilot per posicionar l'àrea metropolitana de Barcelona com una destinació turística intel·ligent.

El projecte SMARTMED està emmarcat en l'eix prioritari 4 del programa Interreg Mediterranean, enfocat a millorar la governança a la regió del Mediterrani, i més concretament "per donar suport al procés de desenvolupament d'espais de coordinació multilaterals a la Mediterrània, amb l'objectiu de donar respostes conjuntes a reptes comuns".

On

  • Zagreb

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">