Portal de polígons d'activitat econòmica

New 18.05.20

Nova eina digital per conèixer l'estat de les àrees industrials metropolitanes

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha iniciat el projecte de desenvolupament d'un nou portal sobre polígons d'activitat econòmica (PAE) al territori metropolità. Serà un portal interactiu que vol donar a conèixer la realitat d'aquests espais per a la producció, fomentar-hi la reactivació econòmica i la relocalització de la indústria per fer front als impactes derivats de la crisi de la COVID-19.

Amb aquesta eina es posarà a l'abast del teixit productiu i dels ajuntaments tota la informació que l'AMB recopila sobre els espais d'activitat econòmica de la metròpolis de Barcelona, així com nova informació generada expressament per a aquest portal i dades proporcionades per fonts oficials que n'enriquiran i complementaran el contingut.

Així doncs, l'objectiu de l'eina és doble. Per una banda, proporcionar informació actualitzada, veraç i detallada a les administracions locals, les empreses i els ciutadans i, per l'altra, ser un punt de promoció, millora i atracció de l'activitat industrial i productiva per als municipis que conformen l'AMB.

Visor econòmic

El nou portal dels PAE metropolitans centralitzarà en un mateix visor web dades municipals i informació actualitzada sobre els serveis i l'estat dels PAE i permetrà visualitzar el cens d'empreses en aquests espais. La informació es mostrarà a través d'un visor amb diverses capes d'informació agrupades per categories, totes referides a l'economia metropolitana i als PAE. La informació gràfica del visor es complementarà amb dades socioeconòmiques, d'equipaments i serveis, innovació i de sostenibilitat, entre altres.

L'eina permetrà també comparar entre diferents àmbits territorials. A més, es crearà un entorn d'accés restringit per als ajuntaments perquè puguin actualitzar i editar la informació referent als seus PAE i, d'aquesta manera, mantenir la qualitat de les dades disponibles a l'eina.

L'Agència de Desenvolupament Econòmic preveu tenir enllestit el nou portal a finals d'aquest any. 
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">