Nou visor d'economia circular

New 28.09.20

Analitzarà la situació del sector industrial dels municipis metropolitans

L'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic ha presentat el Visor d'economia circular de l'AMB. Es tracta d'una nova eina disponible per als ajuntaments que facilitarà l'anàlisi de l'estat del sector industrial del municipis i la seva potencialitat en economia circular.

El visor ofereix informació sobre cinc vectors (aigua, calor residual, energia, espai d'emmagatzematge i residus de matèries primeres) i detecta les principals oportunitats a través de l'encreuament de dades. La informació es visualitza mitjançant una aplicació que permet als tècnics i tècniques municipals editar i descarregar les dades. Els primers municipis que podran fer-ne ús són Cervelló, El Prat de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet i Sant Cugat del Vallès. Es preveu que, amb la futura licitació del servei, s'arribarà als 36 municipis metropolitans.

La nova eina s'ha desenvolupat dins del Servei d'Impuls d'Economia Verda i Circular, una iniciativa de l'Agència de Desenvolupament Econòmic. Amb ella es vol fomentar projectes d'economia verda i circular entre les empreses i les administracions municipals, mitjançant l'anàlisi dels teixits econòmics i industrials des de la perspectiva i les potencialitats de l'economia verda i circular, així com l'assistència tècnica als ajuntaments i empreses que estiguin interessats a estimular polítiques i projectes en aquest àmbit.
Nou visor d'economia circular

Related links

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">