Xarxa metropolitana d’OAES

Notícia 27.03.23

Xarxa metropolitana d’oficines d’atenció a l’empresa

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB s’ha reunit amb els 7 municipis que ja disposen d’Oficina d’Atenció a l’Empresa per integrar els serveis disponibles a la Xarxa metropolitana d’OAES.

Durant el passat mes de desembre, l’equip tècnic de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB s’ha reunit amb els professionals de les Oficines d’Atenció a l’Empresa de Viladecans, Molins de Rei, Barberà del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, El Prat de Llobregat i Barcelona per a analitzar les seves necessitats i tenir-les en compte a l’hora de definir el catàleg de Serveis i eines de la Xarxa Metropolitana d’Oficines d’Atenció a l’Empresa (XOAEM).

La iniciativa busca unificar els diferents processos i metodologies emparats pels ajuntaments metropolitans alhora d’atendre a l’entramat empresarial i assegurar uns objectius de qualitat.

Per a fer-ho posarà a disposició dels municipis eines i recursos comuns, protocols homogenis, recull compartit de tràmits i canals d’atenció similars. L’equip de l’Agència hi treballa per a la definició d’aquestes eines i recursos comuns amb l’ajuda del personal tècnic dels set municipis tractors: Barberà del Vallès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Prat de Llobregat, Molins de Rei i Viladecans. No obstant això, durant el 2023 la participació a la XOAEM i als seus recursos quedarà oberta a la resta dels municipis de l’àrea metropolitana.

Per ara, aquesta xarxa disposarà de:

  • Base de dades d’empreses i persones emprenedores de l’àrea metropolitana.
  • Sistema de gestió de serveis.
  • Programa formatiu per al personal tècnic i persones usuàries.
  • Pla de comunicació compartit.
  • Programa d’assessorament especialitzat per al personal tècnic i persones usuàries.
  • Jornades de treball col·laboratiu.
  • Representació conjunta i unitària a l’estranger i enfront tercers.
  • Escolta activa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

S’espera que el catàleg de serveis i eines segueixi creixent durant els pròxims mesos.

IMG

Projectes relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">