Taula de Reactivació Econòmica

Notícia 23.09.20

La Taula inicia un procés de revisió i actualització d'objectius

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB endega un procés per a la revisió i actualització dels objectius i propostes de la Taula per a la Reactivació Econòmica i la Reindustrialització de la metròpolis de Barcelona, que va començar a funcionar durant el mandat passat. El Pla d'actuació metropolità del mandat actual ja preveia la posada en marxa d'aquesta Taula però la situació actual, especialment arran de la significativa crisi que estem patint derivada de la covid-19, encara fa més necesària l'elaboració de mesures que permetin ajudar a superar, en la mesura de les nostres possibilitats, la severa i inèdita realitat que estem vivint.

Aquest procés de treball que iniciem compta amb la implicació dels agents socials i econòmics, la qual és imprescindible i fonamental per tal de definir i impulsar les prioritats de present i de futur. D'aquesta manera, els quatre agents –CCOO, Foment del Treball, PIMEC i UGT– formen part de la direcció conjunta de la Taula.

La finalitat de la Taula és plantejar un debat sobre la realitat de l'activitat econòmica al nostre territori tenint en compte, entre altres aspectes, l'impacte de la covid-19. Per fer-ho vol identificar els reptes i proposar un conjunt de mesures per tal de poder-les implementar de la mà dels mateixos ajuntaments i de la resta d'actors socials i institucionals implicats. D'aquesta manera es busca enfortir el teixit econòmic i generar espais de creació d'oportunitats de creixement econòmic i generació d'ocupació. La Taula comptarà amb els ajuntaments metropolitans, els agents socials i econòmics –sindicats i organitzacions empresarials–, altres institucions del país, i altres actors de la universitat i entitats socials i econòmiques. Així mateix, té el suport de les altres àrees de la mateixa AMB.

Procés de reflexió

La reflexió està dirigida al desenvolupament econòmic i creixement inclusiu i sostenible, però també s'analitzaran i elaboraran propostes vinculades a àmbits transversals relacionats com és el cas de l'urbanisme, la mobilitat, l'energia, les telecomunicacions, el medi ambient o la innovació entre d'altres.

La primera sessió és la de conjuntura econòmica i nova indústria 4.0, el proper dijous 1 d'octubre. L'obertura d'aquesta sessió anirà a càrrec de la vicepresidenta de Desenvolupament Social i Ecòmic de l'AMB, Montserrat Ballarí. La presidirà Rosa Fiol, de Foment del Treball, i hi participaran Vittorio Galletto, cap de l'Àrea d'Economia Regional i Urbana de l'IERMB, i Carme Poveda, directora d'Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, com a experts.
IMG

Publicacions relacionades

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">