Economia circular i FP

Notícia 15.11.19

Sessió de treball sobre l'encaix de l'oferta formativa d'FP i l'economia circular

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional van fer una sessió de treball amb diferents docents de formació professional dins l'estudi que estan desenvolupant sobre l'encaix de l'oferta formativa d'FP del territori i l'economia circular.

Els centres i ajuntaments que hi van participar tenien interès i coneixements en el disseny i l'elaboració de productes amb criteris de maximització de recursos (materials o energètics) i de màxima reducció de residus no reutilitzables.

L'objectiu de la sessió era detectar perfils professionals emergents, quines competències requeriran les empreses i si els centres de formació ho tenen present. La idea és analitzar les famílies professionals més directament relacionades amb l'economia circular, és a dir, l'ecodisseny.

Aquest estudi és un projecte compartit entre el sector productiu i la formació professional, en el marc d'entesa i de coordinació entre els centres de formació, l'Administració i el teixit empresarial, per facilitar la implementació de l'economia circular. L'AMB compta amb el suport tècnic de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i el seu programa d'Impuls a l'economia circular.

Aquesta sessió de treball amb docents se suma a la que ja es va desenvolupar amb empreses per saber les seves valoracions i detectar necessitats futures de formació i perfils professionals en aquest àmbit.
IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">