Economia circular al món local

Notícia 17.06.20

L'AMB presenta la seva experiència sobre economia verda als tallers virtuals de la DIBA

L'Agencia de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha participat al taller virtual "Comprendre el metabolisme", de la Diputació de Barcelona (DIBA), per explicar als ens locals com es fan les anàlisis del Servei d'Impuls a l'Economia Verda i Circular.

L'objectiu de la jornada ha estat impulsar l'economia circular al món local. Per fer-ho, al taller s'ha explicat com funciona aquest servei metropolità, quines dades s'utilitzen per fer les anàlisis i com està previst que es visualitzin les dades. El Servei d'Impuls a l'Economia Verda i Circular ha estat el que ha permès a l'AMB ser la primera d'analitzar el metabolisme econòmic circular d'un territori i prioritzar-ne les oportunitats.

La sessió s'engloba dins dels tallers virtuals sobre economia circular organitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. Els tallers estan adreçats als tècnics dels ens municipals de diversos àmbits, ja que l'economia circular és transversal en molts departaments, com la promoció econòmica, el medi ambient, la gestió de residus o les llicències d'activitat.

Amb l'economia circular es vol donar suport als ens locals per aconseguir una recuperació sostenible després de la pandèmia, i fer que tinguin eines per aprofitar l'oportunitat de l'EU Green Deal. En aquest sentit, l'AMB pretén presentar, a la propera Taula d'Economia Circular, prevista per al setembre, la nova eina que permetrà detectar les oportunitats que ofereix l'economia circular en el teixit productiu dels municipis analitzats.
IMG

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">