Ajuts a l'economia social

Notícia 19.02.20

Suspesa la presentació de sol·licituts com a mesura per la COVID-19

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB té previst obrir, durant el mes de febrer, la segona convocatòria d'ajuts a noves activitats econòmiques i projectes en l'àmbit de l'economia cooperativa, social i solidària (ECSS). En conjunt, la convocatòria compta amb un pressupost de 100.000 euros, i l'import dels ajuts pot cobrir el 80 % del cost de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 6.000 euros.

Demanar l'ajut

Aquests ajuts s'adrecen a impulsar la creació de noves activitats econòmiques, la intercooperació i la competitivitat dels agents econòmics de l'ECSS. L'objectiu és afavorir l'expansió d'unes pràctiques econòmiques que es consideren especialment beneficioses per a l'economia i la cohesió social de la societat metropolitana i que contribueixen a impulsar la innovació social i el desenvolupament amb perspectiva social i comunitària; que generen llocs de treball especialment estables i que desenvolupen models de negoci orientats a la satisfacció de les necessitats socials del mateix territori.

En aquesta segona convocatòria es modifiquen els criteris de valoració amb punts addicionals per als projectes d'economia verda i circular i per als que incorporin criteris d'innovació social o tecnològica. També s'equilibra l'accés de projectes de tot el territori metropolità mitjançant l'establiment d'un nombre màxim de sis entitats beneficiàries per municipi.

Podran ser-ne beneficiaris, entre d'altres: associacions i fundacions donades d'alta de l'IAE, cooperatives, societats laborals, mutualitats, empreses d'inserció, centres especials de treball o persones físiques o jurídiques en procés de constitució d'una cooperativa.

En la convocatòria del 2019 es van rebre 78 sol·licituds de projectes procedents de 13 municipis metropolitans. Les entitats candidates van ser cooperatives, associacions amb activitat econòmica, projectes d'emprenedoria col·lectiva, fundacions i empreses d'inserció. Un nombre rellevant de projectes s'emmarcaven en els àmbits de l'economia circular, la producció i distribució agroalimentària, el suport a col·lectius de risc, l'educació i les indústries creatives.
IMG

Enllaços relacionats

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">