Acció formativa Smart PAE

Notícia 17.07.19

El programa ha posat en valor l'aplicació de noves tecnologies digitals als PAE

L'Agència de Desenvolupament Econòmic i Smart Space han organitzat l'acció formativa "Smart PAE: Principals claus per dissenyar l'estratègia intel·ligent als polígons d'activitat econòmica (PAE) al teu municipi". La sessió va comptar amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat.

Han estat un total de tres sessions amb una duració total de 15 hores lectives a l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est del Campus Diagonal-Besòs a Sant Adrià de Besòs, a l'Espai La Baronda d'Esplugues de Llobregat i Gornal Activa a l'Hospitalet de Llobregat .

En el curs, hi ha hagut un total de 25 participants entre responsables i personal tècnic municipal de l'àmbit de la promoció econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona. 
El programa també ha comptat amb un equip docent de reconegut prestigi que ha treballat amb l'alumnat en els principals reptes dels PAE en els àmbits de la mobilitat, la sostenibilitat (residus i economia circular), la seguretat i la connectivitat.

Des de l'IoT fins a nous models de finançament

En aquesta formació s'ha parlat sobre com la cooperació empresarial pot afavorir en trobar mecanismes d'actuació conjunta i com les noves tecnologies poden ser aplicades als polígons en matèries com IoT (Internet Of Things), aparcament intel·ligent, senyalització, geolocalització, robòtica i drons, dades massives (big data), control de trànsit, seguretat així com aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica.

La darrera sessió ha versat sobre les fórmules de col·laboració publicoprivada, les subvencions específiques per a la millora dels PAE, altres models de finançament i un recull de bones pràctiques.

El programa ha remarcat el valor dels PAE com a grans àrees d'activitat econòmica. Dins d'aquestes àrees hi ha dificultats i deficiències que de vegades es poden solucionar aplicant solucions tecnològiques i es poden obtenir uns bons resultats amb un model participatiu i de cooperació entre els agents públics, privats i el teixit empresarial.

És per aquest motiu que l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB continuarà treballant per impulsar accions de millora per a la dinamització dels PAE metropolitans en el pròxim pla de mandat 2019-2023.

On

  • Escola d'Enginyeria de Barcelona Est del Campus Diagonal-Besòs Sant Adrià de Besòs

  • Espai La Baronda Esplugues de Llobregat

  • Gornal Activa L'Hospitalet de Llobregat

Galeria d'imatges

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">