En marxa MetròpolisFPlab

Notícia 27.01.23

La 5a edició arrenca amb les visites a les empreses participants

Aquest gener han arrencat les visites de treball a les empreses participants en la cinquena edició del MetròpolisFPlab. Les visites es duen a terme durant la fase de creativitat del programa i tenen l’objectiu de donar a conèixer als estudiants on i com treballen les empreses, perquè puguin entendre i treballar sobre els reptes empresarials que han plantejat.

El MetròpolisFPlab és un programa d’innovació oberta i empresarial que connecta el talent de l’FP amb les empreses de l’àrea metropolitana, impulsat per la Fundació BCN Formació Professional i l’AMB. Aquesta edició compta també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El programa posa en valor el talent de l’alumnat de formació professional apropant-lo al mercat de treball, potenciant l’adquisició de competències clau i fomentant la seva inserció laboral en un entorn real.

Els reptes que les empreses formulen als més de 1.300 estudiants de 44 centres d’estudis participants en aquesta edició són els següents:

  • TMB: Com podem millorar la comunicació que fa TMB quan hi ha talls al metro per donar a conèixer els motius de la situació i les possibles alternatives?
  • Hospital del Mar: Com podríem aplicar eines d’e-health per reduir les incidències que apareixen durant les maniobres d’una aturada cardiorespiratòria intrahospitalària?
  • GPA Innova: Com podem dissenyar un sistema modular i escalable que permeti la personalització de maquinària de manera eficient?
  • Audeens Food: Com podríem donar un segon ús a la farina sobrant dels processos productius per tal d’aprofitar-la dins de la cadena de valor actual?
  • Consorci de la Zona Franca: Com podem aconseguir atreure talent femení al sector industrial?
  • MB92: Com podem crear un sistema que centralitzi les peticions d’ús del dron, defineixi les rutes per les quals ha de passar i classifiqui les deixalles que es recullen?
  • Aigües de Barcelona: Com podem reduir el consum d’aigua i garantir-ne el bon subministrament en tots els àmbits per tal de fer front a la sequera?
  • Consorci Sanitari del Maresme: Com podríem millorar l’experiència dels pacients a les sales dels centres sanitaris per tal d’aportar més valor a l’espera?
  • Circuit de Catalunya: Com podem millorar la digitalització en la gestió dels espais del Circuit (com els espais d’hospitalitat, el pàdoc, els lloguers de pista amb els boxes, els pàrquings, etc.)?
  • Port de Barcelona: Com podem repensar els espais públics del Port Vell de manera més sostenible mediambientalment tenint en compte el canvi climàtic i la crisi d’energia?
  • PEMB: Com podem aconseguir que els joves coneguin i interactuin amb altres llocs de l’àrea metropolitana de Barcelona que no es trobin al seu barri o ciutat?
  • Meseostetic: Com podem trobar solucions per reduir la bretxa digital dels nostres treballadors i treballadores en front les noves línies de producció automàtiques?
  • Arquima: Com podríem aprofitar millor les diferents modalitats de restes de fusta per treure’n més rendiment econòmic?

La final de tots els equips que competeixen en cada repte per crear la millor solució empresarial possible es durà a terme els dies 25 i 26 de maig i l’entrega de premis als guanyadors d’una beca a la mateixa empresa finançada per l’AMB i les empreses està prevista per l’1 de juny.

Galeria d'imatges

Compartir

Agència desenvolupament econòmic" activeplugins="displayfeatures" sendpageview="true">